Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
да ма като разтопя една шепа консистенцията изглежда добра/от една седмица ми е на терасата ще я снимам/..... ох освен да взема 3-5 чувала да превъртя други да вида как ще е :? Макар че така или иначе съм взел 3тона :-D от които 100 чувала отлетяха
Иглолистни=чам.
Чамчето е светло на цвят. Различен цвят-различно от или не съвсем чам.
fbr - майстор
Е пък може да са от канадски бор. :cool:
bmahob - майстор
Ето снимка.... на съдържанието
ivannik_uvigi - помощник
Ето така се маха кората дърветата преди да се направят пелетите в нормалните държави! :shock:

Прикачен файл

Untitled.jpg
gnt69 - майстор
ivannik_uvigi написа:
Ето така се маха кората дърветата преди да се направят пелетите в нормалните държави! :shock:
Те и нашите производители уж я махат ама какво я правят. Не съм срещал обява че продават кора от дървета. :partyman:
ivannik_uvigi - помощник
gnt69 написа:
ivannik_uvigi написа:
Те и нашите производители уж я махат ама какво я правят. Не съм срещал обява че продават кора от дървета. :partyman:
Някъде бях чел,че линията за махане на кората е много скъпа и много от нашите "гаражни" производители не могат да си позволят да я купят.Но като гледам май не само "гаражните" производители не я купуват - ползват някакви валяци,но надали махат повече от 20-30% от кората.
gnt69 - майстор
На мен ми е интересно какво я правят, ядат ли я, горят ли я, продават ли я,изхвърлят ли я, в пелетите ли я влагат кората.
ivannik_uvigi - помощник
gnt69 написа:
На мен ми е интересно какво я правят, ядат ли я, горят ли я, продават ли я,изхвърлят ли я, в пелетите ли я влагат кората.
https://www.youtube.com/watch?v=O9UBp7QEhk0
Вижда се,че ги натрошават,но са толкова тъмни,че надали ги ползват за пелети.Може би за по некачествени пелети,знам ли?Който знае испански може да разбере от коментара.
Christo - майстор
Не зная от къде е картинката по-горе, малко са се поизсилили испанските другари... Тези трупи са приготвени да се развиват за шперплат. Трупите се белят не до идеален цилиндър, както е на клипа. Просто им се маха кората, преди да бъдат смлени. Кората се ползва за гориво за изсушаване на вече смляната дървесина в специални наклонени цилиндрични въртящи се сушилни. Смляната дървесина влиза от по-високата страна сурова и от въртенето бавно се свлича и пада от ниската част вече изсушена. Нашите хора не белят, защото трябва още една машина, която черпи много ток, скъпа е, пък и суровата кора гори трудно в сушилната. Мели се и пръстта, полепнала по трупите на двора.
Последна промяна от Christo на съб яну 27, 2018 5:04 pm, променено общо 1 път.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: