Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Christo написа:Не зная от къде е картинката по-горе, малко са се поизсилили испанските другари... Тези трупи са приготвени да се развиват за шперплат. Трупите се белят не до идеален цилиндър, както е на клипа. Просто им се маха кората, преди да бъдат смлени. Кората се ползва за гориво за изсушаване на вече смляната дървесина в специални наклонени цилиндрични въртящи се сушилни. Смляната дървесина влиза от по-високата страна сурова и от въртенето бавно се свлича и пада от ниската част вече изсушена. Нашите хора не белят, защото трябва още една машина, която черпи много ток, скъпа е, пък и суровата кора гори трудно в сушилната. Мели се и пръстта, полепнала по трупите на двора.Постнах я тази картинка и клипчето,но и аз имам едно на ум,че чак такова обелване е прекалено.В два големи цеха за производство на пелети съм виждал в началото една поточна линия с някакви назъбени валове,които въртят и дращят стволовете и което падне-падне.Другото е както си го казал.
Tzinata написа:Наистина в"Трон"ги белят (имам снимка някой да ме светне как се качва и ще ви я пусна).Долу в дясно има "цитирай" - след това отдолу има "разглеждане" - отваряш файла в компа си и даваш после "добави файл".Това е.
Ходих да си купувам на място пелетите и направих даже и едно клипче.Снимал съм и белачката и мелачката.
bmahob написа:Не казахте нищо за снимките... какви се струват пелетите,разтвора пепелта?@bmahob ако само от едни снимки можеше да се съди по калоричността на дадени пелети щеще да много лесно и прозаично.
bmahob написа:Не казахте нищо за снимките... какви се струват пелетите,разтвора пепелта?Ти си взел вече три тона,какъв е смисъла ги коментираме,от това има смисъл преди да ги купиш,след това...каквито такива ! Иначе на снимките по-долу в лявата чаша са по-хубавите,твоите са на едри парченца, значи трябва да са добри,когато стават като рядка кашичка...кофти !
шоп написа:За какви топломери става въпрос и за какво измерване на калоричността?bmahob написа:Не казахте нищо за снимките... какви се струват пелетите,разтвора пепелта?@bmahob ако само от едни снимки можеше да се съди по калоричността на дадени пелети щеще да много лесно и прозаично.
Повтарям се многократно, но според моя опит при тест на една торба пелети ( 15 кг ) във вода може да се съди само дали и колко пясък има:-)
Относно цвета е меко казано несериозно. Има толко евтина химия, че с нейна помощ може да има пелети от 100% кора със супер бял или естествен цвят на дървесина.
Най-точният тест е с топломер. Там няма 2 и 200
Който няма топломер ( 99.9% от потребителите) могат да съдят за калоричността според шлаката( пясък и силикати) и пепелтта( кората ) за качеството на пелетите. Влажността също лесно се определя без топломер.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: