Ел. инструментите. Консумативи.
Antonii - майстор
То верно се работи и с една ръка, но така с какъвто и да е диск може да се постигне същия резултат.
torbalan - Дървен философ
Antonii написа:
То верно се работи и с една ръка, но така с какъвто и да е диск може да се постигне същия резултат.
В подобни теми и други хора са споделяли, че ги е удрял кой през пръстите, кой през гърдите... В една по-стара тема поне пет - шест души се бяха обадили, че са пострадали по подобна схема.

Аз не бих пробвал с диск за дърво.
Antonii - майстор
Понеже и аз съм чел разни неща тук и там и за това се интересувам дали диска нещо не е наред.
Или проблема е в неправилното боравене с инструмента като се работи с една ръка, което е абсолютно забранено за този инструмент.
И никъде по инструкциите на разни флексове несъм срещал забрана за използването на такива дискове.
Иначе и в Германия и в Англия се продават подобни дискове точно за ъглошлайф, а не мисля, че хората там са самоубийци.
http://www.ebay.co.uk/itm/115mm-Angle-G ... SwA3dYE0FZ

Според мен нещата са от типа комшията се напи и катастрофира, значи колата е калпава.
Лично аз се съмнявам, че неповече от 10% от хората в този форум при работа с ъглошлайф ползват защитни очила, ръкавици, антифони, каска и подходящо облекло.
Каквито са изискванията за работа с този инструмент.
cat - специалист
Колеги до 95 г работих в едно държавно предприятие , имах колега който се кълнеше че рязанетос циркулярен диск поставен на флекс е напълно безопасно е в момента е без 2 пръста на дясната ръка. Друг бригадир през целия си стаж режеше с флекса но си беше пригодил предпазител и сам признаваше че на няколко пъти е щял да направи голяма беля всеки ришава за себе си но аз не бих рязал . Има ръчни циркуляри които приличат на флекс и плота им е съвсем малък даже е по скоро опора а не плот та да не се бъркате и в Англия въпросният диск който се продава да е предназначен именно за такава машина .
torbalan - Дървен философ
Antonii написа:
...
И никъде по инструкциите на разни флексове несъм срещал забрана за използването на такива дискове.
...
Според мен нещата са от типа комшията се напи и катастрофира, значи колата е калпава.
....
Когато става дума за безопасност, е добре да си чел малко повече, а не тук и там.

https://bashmaistora.bg/tehnical_scheme ... 20-775.pdf

Страница 6, раздел ЕКСПЛОАТАЦИЯ

"Никога не използвайте нождета за дърво и друго подобни..."

Вярно, че е малко смешно преведено, но с гугъл толкоз...
Antonii - майстор
Е несъм изчел инструкциите на всички ъглошлайфи на планетата. Щом в тази го пише значи не е препоръчително.
Иначе линка към дадения диск и точно на такъв за ъглошлайф, че има и клип как се работи с него.
stefanjor - специалист
Здравейте,
Не искам да оспорвам, че е опасно използването на ъглошлайф за рязане на дърво.
Въпросът ми е ако шлайфа е монитран на стойка тогава не е ли по- безопасно?
Очилата и ръкавиците разбира се са задължителни и в този случай...
nikolov333 - майстор
Единствения приемлив начин ъглошлайф са се ползва за дърво е с приставка за рязане с универсален диск и точно определените обороти за диска.. Добре е и машината да има система за спиране като при Bosch-a Kick Back Stop ..
Стефан77 - специалист
Здравейте има ъглошлайфи на които се регулират оборотите мисля да си закупя такъв и все пак ще се разфасоват стари сандъци ако се работи внимателно с качествен диск толкоз ли е опасно.
gogo7777 - майстор
Няма проблем стига да е налична техническа грамотност и култура и се работи с качествени инструменти и сечива. Ползването на предпазни средства са част от културата на работа. Бая зор видях докато науча моите бойци да се пазят, както себе си така и един другиго. Навици....всичко е навици..... :wink:

Тема "Диск за дърво на ъглошлаф." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: