• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
m_a_r_g_o - напреднал
Моля,да ми дадете точните размери на всички необходими плоскости без кант за да мога да ги дам в една фирма да ми ги изрежат.Искам да си направя антре.Корпуса е от венге , а вратичките са от избелен дъб.Отдоло има четири шкафа за обувки с падащи вратички(вратичките влизат в корпуса за да може да се образува кант между тях). Изпращам ви моята аматъорска скица(ако имате по добри идеи,моля изпратете).Моля, ПОМОГНЕТЕ! БЛАГОДАРЯ!
m_a_r_g_o - напреднал
Ето и скицата

Прикачен файл

untitled.jpg
untitled.jpg (23.81 KиБ) Видяна 10153 пъти
Харалампи - специалист
Привет,
1. Не сте предвидили цокъл. Това нещо на крачета ли ще стои?
2. До колкото разбирам идеята, всички вратички трябва да са вътрешни нали?
3. Как смятате да закрепите рафтчето за стената?
m_a_r_g_o - напреднал
Цялото место с което разполагам е вис:225см-шир:105см-дълб:35см.Моля, за съвети и идеи.Естественно , че трябва да се предвиди цокъл, но бях забравила.Благодаря! Цялата конструкция ще бъде от ПДЧ-18мм,а рафта от ПДЧ с по-голяма дебелина и мисля да се закрепи с окачване върху дюбели.Ако имате някаква друга идея , моля пишете. А забравих-мисля всички вратички да са вътрешни за да изпъкнат по-добре.Вие как мислите?
shadowman - майстор
Трябва да се знае какъв размер е плочата която ще се ползва щото венгета много, избелен дъб по-малко и с колко дебел ще се кантират детайлите -> 0,45 или 2мм.
Харалампи - специалист
За рафтовете си мислех че е възможно да бъдат монтирани в/у една плоскост, която да бъде закачена за стената. Самата плоскост може да е с "артистично" неправилна форма. Така ще е по лесно отколкото да се закача директно на стената. Освен това полицата и плоскостта за която говоря може също да са от различни десени, за да се получи открояващ ефект, както със вратичките и страницицте.

Като се прибера от работа ще спретна едно проектче. В проекта ще предвидя 8-10 см цокъл, и ще намаля размера на високия шкаф.
За размерите обаче ще трябва да помагат и останалите колеги.
Последна промяна от Харалампи на вт окт 07, 2008 2:18 pm, променено общо 3 пъти.
brum - майстор
m_a_r_g_o написа:
Цялото место с което разполагам е вис:225см
Я премери пак, на четежа е дадено 240см. Едното от 2те трябва да е грешно.
m_a_r_g_o - напреднал
brum написа:
m_a_r_g_o написа:
Цялото место с което разполагам е вис:225см
Я премери пак, на четежа е дадено 240см. Едното от 2те трябва да е

грешно.[/quot
Верният размер е 225см
m_a_r_g_o - напреднал
Харалампи написа:
За рафтовете си мислех че е възможно да бъдат монтирани в/у една плоскост, която да бъде закачена за стената. Самата плоскост може да е с "артистично" неправилна форма. Така ще е по лесно отколкото да се закача директно на стената. Освен това полицата и плоскостта за която говоря може също да са от различни десени, за да се получи открояващ ефект, както със вратичките и страницицте.

Като се прибера от работа ще спретна едно проектче. В проекта ще предвидя 8-10 см цокъл, и ще намаля размера на високия шкаф.
За размерите обаче ще трябва да помагат и останалите колеги.
Благодаря ти много за идеята.Ако може съкрати от долните шкафове.Точните размери на местото са105см/225см. Канта с дебелина0,45
Харалампи - специалист
За сега канта няма значение. Нали на фимрата трябва да го дадеш размера с включен кант. те после го вадят.
  • 1
  • 2

Тема "Разкрояване на мебели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: