Металните тръби имат високи стойности на характеристиката метър х градус. Тоест колко вата отдава една поцинкована тръба в случая, с дължина 1 метър, диаметър 1 цол, при температура на водата в нея толкова и температура на околната среда еди си колко. Моето мазе е 15 кв м и едно свързано посредством врата помещение на 1.5 м по-високо същата площ (30 кв м общо) сега са топли на 18-18.5 градуса от ппр тръби без изолация. А ПпР тръбите отдават пъти по-малко от които и да е метални. Котелът не излъчва много и общо взето няма на какво да се стоплиш, освен по контактния метод - допир до тръба или димоотвод. И ето как от нищото 30 кв м са отоплени без радиатор, само от минаващи тръби. То това беше с цел че там прибираме цветята в саксии.
Съветът за полагане на тръбна изолация, например 9 мм, е много добър. Зависи от целите. На мен радиатор ми се не купуваше за това помещение и целта е постигната.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasi92
- майстор
140 мнения в "Радиаторите хладни-Притито завира,моля за насоки по проблема ......"
andy_forresite
- майстор
genzlat
- специалист
От всичко , което съм изчел в този форум, с останал с извода, че когато има пренос на топлина, без загуби не може!
Изолацията е много сериозна, дори е една от причините да не разбутвам трасето. Измерено с тези модерните термометри- не отчита
загуби, а такива има измерени с термометрите долу 8/10/12гр. Предполагам ,че идва от така наречената Осмоза, пппросмукване на
студ на вътре, което кореспондира с това което си написал за металните тръби....
Може и тука да греша, но такива са данните...
Изолацията е много сериозна, дори е една от причините да не разбутвам трасето. Измерено с тези модерните термометри- не отчита
загуби, а такива има измерени с термометрите долу 8/10/12гр. Предполагам ,че идва от така наречената Осмоза, пппросмукване на
студ на вътре, което кореспондира с това което си написал за металните тръби....
kozl
- майстор
genzlat написа:ПП В момента- камината е оставена да догаряКогато на радиатора Т на изхода е по-малка от тази на студения колектор, това означава, че от някоя друга връзка (радиатор) влиза по-топла вода
Камина изход -32гр
Камина вход -27гр
Колектори
Вход-33гр
Изход -29гр
Най-големия радиатор
Вход32гр
Изход-22гр
Помпата е на първа степен,бойлерния кръг е затворен....

genzlat написа:Писах,че при камина -изход 60гр, при колектор вход 8/10гр. загуба,т.е.колкото по-висока Т- толкова повече загубаКъде е това "долу"8/10/12гр."
От всичко , което съм изчел в този форум, с останал с извода, че когато има пренос на топлина, без загуби не може!
Изолацията е много сериозна, дори е една от причините да не разбутвам трасето. Измерено с тези модерните термометри- не отчита загуби, а такива има измерени с термометрите долу 8/10/12гр. Предполагам ,че идва от така наречената Осмоза, пппросмукване на
Да ама в цитирания случай имаш приход на Т. Камм изх=32 гр./Колектор вход=33 гр. Излиза, че тавана ти грее тръбите.
Ти според мен (за ЕН-ти път пиша) грешиш във времето. Някой някога замерил и ти цитираш стари данни на момента, а твоите числа като не съвпадат не се ли замисляш, че бъркаш времето

Нещата се променят не може да се уповаваш на нещо, което е било преди - така заблуждаваш и себе си и тия де те четем.
Каква ти е изолацията в-у поцинкованите тръби? Разпенен полиетилен/ микропореста гума/ минерална вата? С каква дебелина?
Трифон П.Трифонов
- майстор
Козли, ти си най упоритият в опитите да му се помогне.
Трудна работа. Той го иска, но по негов си начин. Ми няма кък да стани, освен по трудния. Он си го изтърпява.
До тука са изписаха много съвети. До сега проблема да беше са решил, ама кой да слуша?!
Освен това някой трябва и да действа.
Трудна работа. Той го иска, но по негов си начин. Ми няма кък да стани, освен по трудния. Он си го изтърпява.
До тука са изписаха много съвети. До сега проблема да беше са решил, ама кой да слуша?!
Освен това някой трябва и да действа.
Трифон П.Трифонов
- майстор
kozl написа:Да ама покрай него и други ще мръзнат.Те, другите ако мръзнат, заради него, ще го убият с правата лопата.
Явно нещо му е щракнало, артист на студено живей ли? та се е взел в ръце.
Пък ний тука скучайми и в невидение.
genzlat
- специалист
Г-н Трифонов(КУМЕ), И всички дето се отзовахте! Благодаряви от сърце!
Системката-лоша,арна, ма си работи некси-няма студ,просто исках да е и по-добре!
Ло'шото е дето сега мене ме ремонтират- не ме подмина грипът зимен.
Тъкмо, ще обмисля новата схема спокойно!!!
Бъдете,здрави
Системката-лоша,арна, ма си работи некси-няма студ,просто исках да е и по-добре!
Бъдете,здрави
Трифон П.Трифонов
- майстор
genzlat написа:Г-н Трифонов(КУМЕ), И всички дето се отзовахте! Благодаряви от сърце!Генерале, седмица вече, тоз грип не отмина ли? Благодарим за пожеланията, белким си вече оздравял!
Бъдете,здрави
Измисли ли нещо?
Тема "Радиаторите хладни-Притито завира,моля за насоки по проблема ......" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература