Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gunpowder - специалист
bai_bradyra написа:
Вътре си пише къде и какво въвеждаш.въвеждаш калоричността на пелетите, колко ти пуска шнека и получаваш дозите. Гледаш да не падат неизгорели пелети и леко коригираш нагоре надолу дозите, времето и вентилатора за по-финна настройка. Записваш резултатите за да може да върнеш стъпка назад. По таблицата на Анди дозите няма да са много коректни. Умножава желаната мощност по калоричността на пелетите и получавз кг/час изходна величина за определяне на дозите. Ще е вярно , ако КПД на системата е 100%. T.e ако имаме 5 кw калоричност на пелетите разпределени по дозите за час по таблицата излиза , че ще получим 5kw за час. Да, ама не... при 80% КПД на системата киловатите са 4 kw и започва почесването :? , че котела не топли
В тази табличка съм въвел авт. смятане на мощноста при КПД 85%
gunpowder - специалист
-penata- написа:
gunpowder написа:
Ето табличка http://dox.bg/files/dw?a=3b9465c36a
Мерси много.Сега някой ако каже и как се работи :?
Въведи си подаването на шнека , исканата мощност за всяка от степените и цикъла (пауза + подаване )
-penata- - специалист
gunpowder написа:
Ето табличка http://dox.bg/files/dw?a=3b9465c36a
Шнека за 6 минути пуска 4860 грама като ги въведа в таблицата ми дава много ниски стойности което значи че ще работи само на трета степен
andy_forresite - майстор
Стига глупости. Да вдигнат ръка всички, които знаят кога колко киловатчаса топлинна енергия им трябва. И какво толкова ще стане ако на първа сте направили 5,8 пък те са 6,2 или 5,3. Затова има втора и трета.

Пената, въведи на първа 1,4 секунди зареждане, 45 секунди пауза и някакъв % вентилатор ... нека е 41% като начало.
На втора въведи 2 секунди, 45 пауза и 44%. На трета 3 секунди, 45 пауза и 46%. Хайде да видим като не знаеш колко kwh ти трябват дали ще ти е студено ...
-penata- - специалист
andy_forresite написа:
Стига глупости. Да вдигнат ръка всички, които знаят кога колко киловатчаса топлинна енергия им трябва. И какво толкова ще стане ако на първа сте направили 5,8 пък те са 6,2 или 5,3. Затова има втора и трета.

Пената, въведи на първа 1,4 секунди зареждане, 45 секунди пауза и някакъв % вентилатор ... нека е 41% като начало.
На втора въведи 2 секунди, 45 пауза и 44%. На трета 3 секунди, 45 пауза и 46%. Хайде да видим като не знаеш колко kwh ти трябват дали ще ти е студено ...
Ще стане че като му задам 60градуса няма да вдигне повече от 45
-penata- написа:
Шнека за 6 минути пуска 4860 грама като ги въведа в таблицата ми дава много ниски стойности което значи че ще работи само на трета степен
Пена, Анди ти ги сметна. Въведи неговите данни, въведи 48,6 кг за час шнек, 85% КПД.
Е....и ако 14, 9 и 6 киловата грубо няма да та стоплят........?
Сметал съм ти ги като за слънчогледови и дано си нагласиш добре въздуха.
Само дето много производителен ноя шнек. На мен ми пуска 28 кила.
При мен таблицата е супер коректна.
gunpowder - специалист
andy_forresite написа:

Разбира се , че при всеки необходимата мощност е различна , написал съм я в табличката за да я виждам за себе си ! При тези температури навън си работя на 1/2/3 с 5/13/17 кВт като застудее си променям само на първа стойностите . Пък и то на око май най-добре се регулира , като влиза мн в suspend намаляш и готово , с времето всеки научава колко му е необходимо за да се стопли и да се подържа темп в стаите .
andy_forresite - майстор
Честит имен ден, Трифоне!

Аз също променям първа. При поддържане губи температура и трупа нагар. Затова не ми харесва да прескача зададената с 1 градус. Променям интервала от 45 на 50 или 52 и събарям 1% от вентилатора. В момента не е нито да гори, нито да не гори. Ще пуснат климатик и ел печка, ще включат бойлера на ток и то по-добре да мъждука по цял ден :? По обяд от 4 часа пауза не се пести нищо заради догонването. За едно кило спестяване да амортизирам запалката и да стресирам ламарината мисля че не си заслужава.
gunpowder - специалист
andy_forresite написа:
Честит имен ден, Трифоне!

Аз също променям първа. При поддържане губи температура и трупа нагар. Затова не ми харесва да прескача зададената с 1 градус. Променям интервала от 45 на 50 или 52 и събарям 1% от вентилатора. В момента не е нито да гори, нито да не гори. Ще пуснат климатик и ел печка, ще включат бойлера на ток и то по-добре да мъждука по цял ден :? По обяд от 4 часа пауза не се пести нищо заради догонването. За едно кило спестяване да амортизирам запалката и да стресирам ламарината мисля че не си заслужава.
Абе не става да не гори , часовника като подмине 17-18 ч. и почва да си се спуска студа , а с тези климатици само ток се плаща и жената вика , че мн студено било :lol:
bai_bradyra - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
-penata- написа:
Пена, Анди ти ги сметна. Въведи неговите данни, въведи 48,6 кг за час шнек, 85% КПД.
Е....и ако 14, 9 и 6 киловата грубо няма да та стоплят........?
Сметал съм ти ги като за слънчогледови и дано си нагласиш добре въздуха.
Само дето много производителен ноя шнек. На мен ми пуска 28 кила.
При мен таблицата е супер коректна.
Тази таблица е друга :-D

Ч.И.Д.!
Да си жив и здрав Трифоне.
Наздраве!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: