Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
Добре е с тези 37 гр., само дето не си написал кой как отоплява около теб, каква е външната Т и по колко време в денонощието гори камината. При мен с 46 гр. и 65 кв м след няколко часа става бая топло и минавам на климатици. Всъщност от няколко дни не съм я палил. Аз ти вярвам, защото и при мен е така, ама друг едва ли ще ти повярва. И моите настройки са като твоите. Къща, втори етаж, под мен не отопляват.
nqmame - помощник
Апартамента е на 2-ти етаж на два калкана ми са две от стаите имам само една стене вътрешна от към хола където е пелетната камина. От всяка стая имам външна стена. Блока е саниран по програма и скоро приключи, дограмата е с менена от PVC на PVC защото не ми харесваше как беше изработена и монтирана. Това си е мой проблем плащам си за грешките. Изолация имам външна 10 см стиропор, вътрешна имам на всяка външна стена в хола е 7 см пирелитови тухли, в кухнята 5 см стиропор и на тавана 3 см. В коридора имам пдч плоскости на стените като ламперия. В спалнята всяка една стена и таван е със стиропор 5 и 3 см. Печката е купихме миналата година ноември месец. Не се гаси печката денонощно работи на 1-ва степен. Заснех малко клипче след като се прибирах от работа. Новата ми сметка за електрическа енергия 05-02-2018 80.92 лева а старата 06-02-2017 68.18 лева.
nqmame - помощник
За aatri конвектори са MV 030 и MV 045 виж ги на http://www.konsim.bg/category/110/venti ... -2000.html
А коя година е произведена не мога да ти отговоря.
aatri - специалист
Здравей колега nqmame апартамента ти е изолиран перфектно.В твоя случай няма да ти прави впечатление недодяланото творение BURNit PM Comfort plus 13.Твоята камина е модел 2017.При този модел "инженерите" след като са чели малко от форума са подобрили някои неща.Ние собствениците на модел 2016 сме най -потърпевши.Наложи се да правим много тунинг :mrgreen: .Ти ще се сблъскаш с невероятните "инженерни" решения когато решиш да почистиш камината.Който чете форума мога да допълня "За Бога братя не купувайте" BURNit PM Comfort plus 13.Дай малко подробности за инсталирането на конвекторите.По кой начин са прикачени към системата(камината).
Поздрави
kali3896 - напреднал
Човек ти , направо ме отчайваш !!!Замислям се,дали да не взема големия флекс и да я направя на скраб ,преди още да съм я изплатил! :?
burner - специалист
Трудно е само основното почистване. Не се плаши.
aatri - специалист
Има решение и за почистването но пак се изисква тунинг а какво, какво правят "инженерите" в Шумен(нищо само ни вземат парите)?Изрязва се парче ламарина от страничния капак.Сменят се болтовете на ревизиония отвор с крилчати болтове, така че да се развиват на ръка без гаечни ключове,слага се една декоративна решетка на мястото на изрязания отвор и почистването става за не повече от двадесет минути.Който е чистил знае какво безумие е това да демонтираш цялата камина че да дръпнеш пепеляка с прахосмукачката за пет минути.
]
Прикачен файл:
IMG_20180203_103152.jpg
IMG_20180203_103152.jpg (21.48 KиБ) Видяна 1964 пъти
Прикачен файл:
IMG_20180203_103152.jpg
Прикачен файл:
IMG_20180203_103152.jpg
Прикачен файл:
Ревизия.jpg
Това е от мен колеги.Нека са живи и здрави колегите от форума.Благодаря за всички идеи.Ако разчитахме на "инженерите" бирнисти щяхме да измрем от студ.
Бъдете здрави!!!

Прикачен файл

IMG_20180203_172345.jpg

Прикачен файл

IMG_20180203_103214.jpg
IMG_20180203_103214.jpg (22.54 KиБ) Видяна 1964 пъти
burner - специалист
Браво! Откъде намери тези декоративни капаци? Дали през тези отвори може да се вкара четка на гъвкаво жило, или маркуч на прахосмукачка в димогарните тръби, за да се почистват те, без да се свалят горните капаци?
aatri - специалист
Здравей burner за тръбите още не съм мислил ,все още махам капаците,но ревизията си я чистя когато си искам.Там ми беше много проблемно.Ти знаеш каква е мъка .Капаците са от HomeMax бившия Baumax.Можеш да импровизираш ,две ламарини боядисани с подходяща боя и готово.По важното е че вече имам неограничен достъп до ревизионните отвори ,които по мое мнение е желателно да се чистят поне един път месечно.Аз ги чистя всяка неделя.При мен се събира много пепел.Камината работи 24 часа.
Поздрави!
kali3896 - напреднал
Здравейте.Интересуват ме входовете и изходите на камината.Горния и долния където влиза в помпата са ясни ,но има и трети със синя капачка .Той за какво е?

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: