• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 41
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
radius написа:
При работеща ТП - подаваща 35, връщаща 30. Но при неработеща ТП и работеща циркулационна буфера, ако е на връщащата ще падне от 30 докъм 25, а ако е закачен на подаващата след спирането на ТП ще се охлади от 35 до 25 пак :!: При включване на ТП, тя ще трябва да го загрява от 25 до 35, което е търсен ефект. Така че не е едно и също.
Ако ТП се командва спрямо вътрешната температура на сградата си 100% прав!!! :rock: :rock: :rock:

Може би мойте сметки са твърде тесногледи. Гедната ми точка е само за ТП командвана по температура на водата :) В този случай буфер на връщащата вода е може би по-удачен.

В случая си прав и нека всеки четящ темата да търси инфо конкретно за неговата система
radius - майстор
Само тесен кръг от програмисти на Мицубиши знаят от какво се командва в този умен режим, който ползвам. Даже и за тях не съм сигурен :lol:
vrangelov - специалист
шоп написа:
... Гедната ми точка е само за ТП командвана по температура на водата :) В този случай буфер на връщащата вода е може би по-удачен...
И аз не се сещам как би бил полезен буфер на връщащата вода. Би ли разяснил, моля!
шоп - майстор
vrangelov написа:
И аз не се сещам как би бил полезен буфер на връщащата вода. Би ли разяснил, моля!
При ТП и послдователно вързан буфер няма голямо значение къде ще е. На топлата или на връщащата.
Или пък някаде по средата където е удобно в сградата
Или пък няколко по-малки буфера монтирани на различни места в системата.

Когато бях с 220 чугунени ребра и водата в тях ТП работеше по-плавно. Просто инертност.
vrangelov - специалист
Ако е на подаващата и темературата е да кажем 35 градуса по целзий, след като спре компресора, ако след подовото е 25, ще сме отнели 10 K. Какво ще отнемем, ако е на връщащата?
шоп - майстор
Буфера при ТП се слага с цел по-малко старт/стопове

Няма нищо общо с буфер към система с котел или пък котел + горелка.

Разбира се буфера може да се върже към ТП а после с втора цирк. помпа да се захранват отоплителните уреди. Варианти много.
6osi6 - майстор
radius написа:
Какво е това I/F?
Система за инжектиране и отнемане на газ. Без нея си в стъпка 7.
vrangelov - специалист
шоп написа:
Буфера при ТП се слага с цел по-малко старт/стопове

...
Да, така е, но когато е вързан на връщащата, той няма капацитет, което автоматично означава, че старт-стоповете не се разреждат. Все едно нямаме буфер.
шоп - майстор
Ако имаме разлика между старт и стопа да кажем 5 градуса, то тези делта Т 5 градуса ги имаме във всяка една точка от системата. На изхода на компресора може да са 35( стопа ) на 30 ( при старта), на входа да са 30-25.....в средата на системата може да са 32 на 27, но така или иначе разликата ( хистерезиса ) я има

Буфара пак ще се загрява с 5 градуса:-), демек върши си работата.
radius - майстор
Е не чак да нямаме, но в моя случай все едно е двойно по-малък.
6osi6 написа:
radius написа:
Какво е това I/F?
Система за инжектиране и отнемане на газ. Без нея си в стъпка 7.
Нещо не е така, стъпка 7 е максималната мощност.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 41

Тема "Буфер в ниско температурна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: