Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Дограмата е нова на два месеца. Има външна изолация направена две седмици след дограмата. Тече от ъгъла на обърнатото при дъжд дори и най слаб. Виках фирмата за дограма сложихме отново силикон на фуга перваз отвън. Сипах едно шише вода да видя отича ли се и дали не е от фугата на перваза. Нямаше проблем и реших че всичко е ок. Днес заваля отново и проблема остава. Когато дограмджията беше на оглед каза че санираното е много добро. От кой да търся отговорност алпинисти или дограмджии? Някой има ли идея как да разреша проблема? Алпинистите свалиха перваза за да го заменят с поголям размер за да лепят 8см изолация. Възможно ли е да са запушили нещо или пробили? Преди да дойдат алпинистите валя и тогава също мокреше и от двата ъгъла. Не беше обърнат прозореца и не бе шпакловано вътре и вън за това си помислих че всичко е нормално. Стаята е усвоена тераса последен етаж с итонг. ПОМАГАЙТЕ!
kozl - майстор
Дограмата каква, освен че е нова :-D Качи снимки. Какво значи "тече от ъгъла на обърнатото". При смяна на дограма се обръща и от вън и отвътре. Отвън с топлоизолация, арм.шпакловка, тънкослойна мазилка. Отвътре с гипсокартон и лепило или с измазване с мазилка.
Къде тече. И тече ли или мокри.
Какъв е перваза (подпрозоречен плот). Над този перваз трябва да се виждат дренажните отвори в дограмата. Те трябва да изливат в-у перваза/дъската. Твоите виждат ли се ?
Да не са ги прихлупили алпинистите с монтажа на новата подпозорена дъска? Тези отвори се покриват и с декоративна капачка, но не навсякъде.
Има ли отваряемо крило там де тече?
Лаик съм но това което копувах на майстора беше по груба замаска и после по финна сатен ли е ква е... и двете някви турски алджибай. Това е за вътре. Вън алпинистите работиха с церезит замаска, лепило и мазилка. Като вместо дюбели слагаха големи пирони/гвоздеи защото е на итонг и няква пяна синя освен лепилото и мрежа разбира се.Дограмата е пвц алпласт. Перваза/козирката мисля алуминий като се прибера ще погледна.
Последна промяна от koko_1912 на нед фев 04, 2018 2:03 pm, променено общо 2 пъти.
Нещо не мога да кача снимките. Изтегля ги от документите ми но като постна мнението ги няма. Ще опитам от вкъщи че съм на работа.Дупките където се отича водата не са,, скрити'' от алпиниста. Като сложих силикон на фугата отварях прозорците и наливах вода за да се стича точно от дупчиците върху нея и перваза захванат за докрамата с видии. Всъщност не знам перваз или козирка е по правилно? Мислих си че през фугата водата минава под дограмата и се стича от ъгъла но явно е от другате. Ще пусна снимки да се добие по ясна представа.

Тема "Теч от ъгъла на дограмата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: