Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
brick - специалист
gnt69 написа:
Не са само това проблемите. Проблема е и във вашия гараж. Искате да го построите на границата със съседите а те там нямат застройка. Гледам че имате масивна ограда до която искате да опрете гаража. Според скицата оградата е на съседа, тя с каква височина е.
Едва ли има проблем с новия гараж. Чети началото на темата - съседите са дали нотариално заверено съгласие за свързано застрояване, тъй че оградата няма значение.
gnt69 - майстор
brick написа:
Едва ли има проблем с новия гараж. Чети началото на темата - съседите са дали нотариално заверено съгласие за свързано застрояване, тъй че оградата няма значение.
Едно време когато действаше ЗТСУ можеше със съгласие и декларации от комшиите, сега трябва застроителен план. Каквито и декларации да прилагат няма ли го на застроителния план петното виза няма да има. Има известни възможности при плътна ограда над 2 метра затова питам.
mailou - помощник
На прима-виста това което виждам от снимките, без да съм навътре в материята е ,че липсва 3м. отстояние от съседният имот, който е граничещ с предполагаемото място на бъдещият гараж. Ако правилно съм се ориентирал, планирате гаража да е построен върху регулационната линия между двата имота.
brick - специалист
gnt69 написа:
Едно време когато действаше ЗТСУ можеше със съгласие и декларации от комшиите, сега трябва застроителен план. Каквито и декларации да прилагат няма ли го на застроителния план петното виза няма да има. Има известни възможности при плътна ограда над 2 метра затова питам.
Точно така е, но само за основното застрояване.
Допълващото може да бъде долепено до междуимотните раници (дори до дъното на имота). Нужно е само съгласие от съседите, а общината нанася служебно промяната в ПУП. Точно затова в нашата община визата за барака струва 150 лв., а за къща - 40 лв. Опитът ми е съвсем пресен.
mailou написа:
На прима-виста това което виждам от снимките, без да съм навътре в материята е ,че липсва 3м. отстояние от съседният имот, който е граничещ с предполагаемото място на бъдещият гараж. Ако правилно съм се ориентирал, планирате гаража да е построен върху регулационната линия между двата имота.
Същото.
sonivasi77 - напреднал
Разстоянието е точно 3 м.!От страната,от която ще строим имаме разписана декларация по чл.21!Да на северната регулационна граница
sonivasi77 - напреднал
Там,където искаме да строим имаме съгласия и вс. Необходимо!Проблема е от другата страна и иминно заради това не ни издават виза за строителство!Какво може да се направи или въобще може ли да се направи нещо или и ние да влезем в омагьосания кръг на незаконното строителство защото ни отказват визата?????
sonivasi77 - напреднал
В момента няма никаква ограда!мислим да градим с тухла,хем да е като ограда ,хем да използваме като стена за гаража!От там да сложим само покрив от термопанел и врати от пред и отзад!Ттова искаме
mailou - помощник
В този случай вероятно ще се наложи промяна на кадастралната и регулационна карта спрямо настъпилите промени, а именно навлизането в съседен имот. До колкото ми е известно това е доста тежка и времеемка процедура. Въпреки всичко споделям мнението на колеги от форума ,че най-удачният вариант е да се търси мнението на юрист.
sonivasi77 - напреднал
Най-лошото е ,че в общината всеки вдига рамене и ме препраща към следващия!Изход не виждам!
gnt69 - майстор
sonivasi77 написа:
Най-лошото е ,че в общината всеки вдига рамене и ме препраща към следващия!Изход не виждам!
Постройте си плътна ограда първо с височина 2.50 и после си я покрийте, на финала ще се получи гараж с разрешение.

Тема "Построяване на гараж в съсобствен имот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: