• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
batkoradko - специалист
Колеги дайте съвет как да хвана една къртица с фотоклетка. Писна ми от традиционните капани. Измислил съм как та я бастисам, но трябва да я хвана в момента когато рие. Може и с микро ключе, но фотоклетка ще е по-гот.
gnt69 - майстор
batkoradko написа:
Колеги дайте съвет как да хвана една къртица с фотоклетка. Писна ми от традиционните капани. Измислил съм как та я бастисам, но трябва да я хвана в момента когато рие. Може и с микро ключе, но фотоклетка ще е по-гот.
Бре ти ма уби, къде ще я слагаш фотоклетката на кърта ли. :partyman:
batkoradko - специалист
Да, братле. Измислил съм щом започне да рие да му се стовари планка с шишове и тежест, но ако го направя с микро ключе - шанса някой шиш да прободе ключето е доста голям.
zz_stefanov - майстор
е то тъй можеш и да набучиш и котката на съседите :-D
batkoradko - специалист
Не, помислил съм първо за моята.
batkoradko - специалист
Е имам и друга идея - да забия електроди и да пусна ток, но още го обмислям.
ben84 - специалист
Микро ключе ми се види по-лесно за настройка. Не помня колко чувствителни бяха тия джаджи http://krepel.bg/index.php?route=produc ... ct_id=1371
Като цяло капаните си работят. Тънкият момент е да го заложиш правилно.
Разриваш тунела на копеУето, та да става течение и да му духа. на входа постави "ключето". Мръсника дори няма да стигне до него, а ще го бутне с пръстта с която се опитва да запуши дупката. В тоя ред на мисли, това де ще пада, трябва да падне на сантиметри от датчика.
Пиша от опит. Залагал съм такива капани, кога се занимавах със земеделие.
batkoradko - специалист
Благодарско за идеята. Имам такъв изключвател и може с канапче да го отведа настрани.
shadow__01 - майстор
Препоръчвам да не давате никакви съвети и идеи в ущърб на трети лица или животни. Още повече, че автора иска да убие животното.
Препоръчвам също темата да се изтрие и да се наложи БАН по IP на всеки който иска на наранява животни със технически средства.
Andri01 - майстор
Правси,точно така! Аз предлагам модераторите да го дадат на съд този убиец! Можеш ли да си представиш,че има и убийци на комари,а да не говорим за мародерите ,убиващи мухи! Е,убийците на хора тях не ги броим. Тях съда ги закриля и пуска по живо-по здраво! :)
  • 1
  • 2

Тема "фотоклетка за къртици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: