• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 165
Всичко за дърводелството
Virtex - майстор
2700 са, защото използват различен диск, който позволява да режат "всичко". Под различен се има предвид главно материала и формата на самият диск, който позволява рязане на по-ниски обороти, но на по-широк спектър материали. Съответно недостатъка са намалените обороти.

Водят се TCT Multipurpose, което си е Tungsten Carbide Tipped диск, но с по-различен "зъб". И други производители имат такива дискове, главно за метали - водят се не-абразивни методи на рязане, защото няма толкова искри като от абразивен диск. Вероятно има причина другите производители да ги рекламират главно за метал, защото въпроса е как точно реже дървото.
mavryt4o - майстор
Virtex написа:
2700 са, защото използват различен диск, който позволява да режат "всичко". Под различен се има предвид главно материала и формата на самият диск, който позволява рязане на по-ниски обороти, но на по-широк спектър материали. Съответно недостатъка са намалените обороти.

Водят се TCT Multipurpose, което си е Tungsten Carbide Tipped диск, но с по-различен "зъб". И други производители имат такива дискове, главно за метали - водят се не-абразивни методи на рязане, защото няма толкова искри като от абразивен диск. Вероятно има причина другите производители да ги рекламират главно за метал, защото въпроса е как точно реже дървото.
Нещо като многооперационната машина низ от компромиси с които трбва да са примириш.В името на по-ниска цена или недостатъчно място..Та стана въпрос за циркуляр и рязане на метал с него.Ще правя една машинария от метални профили и искам да ги режа на циркуляра .Има ли проблем да сложа голям карбофлексов диск и да си режа профилите с каретката.?Плота е чугун дебел ,ще махна дървения зеро инсърт.Оборотите са по-малко от на шлайфа но не бързам просто искам равни чела за заварянето после.Профилите ще са кутий и винкел дебел няма да бича ламаринени листове.
Ивелин1 - специалист
Значи не става с evolution. Към нещо друго ли да се ориентирам? :?:
А какво ще кажете за jet, който показах. Мисля че е малко слаб? :?
Аз рядко ще бича 4 метра дъска или пък греди. Но понякога ми се налага.
Ако знаете някой по-добър циркуляр на разумна цена, от който имате впечатление. Моля споделете! :?:
EDI - майстор
Биченето си е проблем за всеки циркуляр от този сорт.Бичи ги на два паса, с обръщане, не на веднъж, така няма да си товариш машината и ще реже много по-лесно.
Ивелин1 - специалист
EDI написа:
Биченето си е проблем за всеки циркуляр от този сорт.Бичи ги на два паса, с обръщане, не на веднъж, така няма да си товариш машината и ще реже много по-лесно.
Благодаря за съвета.
Само не разбрах за кой точно циркуляр говориш? Или за всички попронцип? :?
EDI - майстор
За всички.При изваден изцяло диск, който идва към 60 и нагоре милиметра, триенето си е огромно и машината се тормози, независимо колко качествен е диска.Бичиш си на два паса, после така или иначе ще обработваш допълнително, дори и да се получи ръбче.
Ивелин1 - специалист
Много благодаря EDI !!!
Но Може ли някой да изкаже мнение за някой добър циркуляр(поне според него), защото вече наистина съм объркан какво да правя? :?
Virtex - майстор
Диск с 48, 60 или 80 зъба за циркуляр/герунг е по-добре ? Вероятно ще е Freud, така че ценово засега ще взема един, после може и друг.

Имам вече диск с 24 зъба, чудя се какъв друг да взема, който да сменям от едната на другата при необходимост. Машините са по 1800W, уж са мощни :)
EDI - майстор
По-скоро гледай производителя за какво е предвидил диска, ФРУД и СМТ поне имат подробна информация по въпроса и на сайтовете и в каталозите.За мен за дърво повече от 60 зъба не са необходими, и то за напречно рязане.За надлъжно трябват по-малко зъби по принцип.Все пак погледни каталозите.
PIP - майстор
Зависи от размера на диска и за какво ти трябва, след като имаш 24. ако е ф216 48 зъба са екстра, ако е 254 60 зъба
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: