Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sonivasi77 - напреднал
Здравейте!Темата е продължение по-скоро на една предишна за построяване на гараж!И така!След като отказаха виза,написаха предписание за промяна на имотна граница!Проблема е,че съсобствениците ни(в един имот сме)преди 40 години са построили гараж,който навлиза 80 см.в чуждото дворно място !На какво основание могат да се променят имотните граници??Колко е дълга процедурата???
От къде се започва и КОЛКО БИ МОГЛО ДА СТРУВА??????
plamen6703 - майстор
Изобщо няма нужда от нова за едно и също нещо.
Виж кога е влязла в сила кадастралната карта дали е преди 31.12.2000 год. Вариантите за решение на въпроса са два, съгласие на собствениците съседи на имота или ако няма съгласие се води дело и се чака съдебното решение. :partyman:
sonivasi77 - напреднал
Това какво значение има,ако мога да попитам?Т.е кога е влязла в сила?
sonivasi77 - напреднал
Влязла е в сила на 19.01.2016 год!Това помага ли ми с нещо или е зле???
plamen6703 - майстор
Значи вариантите остават или съгласие със собствениците на съседните имоти или при липса на съгласие, водене на дело в съда и чакане на съдебно решение. Като нищо делото в съда може да продължи две години.
sonivasi77 - напреднал
Супер значи отвсякъде"ГРЕДА"
Ами ако си направим навесче хванато за оградата и му сложим врати от двете страни,които да се махат?????Това въобще спасява ли ни???
Tsilkov - майстор
Ехеее те делата ако бяха само 2 години сички щяха се съдят. Влезеш ли в съда брой си петилетката.
За промяна на границите отиди при геодезист.
Ако имаш надлежни документи за собственост, скици и т.н. можеш да опиташ с промяна на кадастралната карта заради грешка. Ако не става - променя със съгласие на съседа. Как ще му вземеш съгласие си е твоя работа.
Като пари се готви накрая да си дал 1000 лева за бумащина + доза разкарвания напред-назад.
plamen6703 - майстор
sonivasi77 написа:
Супер значи отвсякъде"ГРЕДА"
Ами ако си направим навесче хванато за оградата и му сложим врати от двете страни,които да се махат?????Това въобще спасява ли ни???
Соня, седнете вкъщи и преценете какъв ви е интереса от строежа на гаража. поговорете със съседите, които ще трябва да дават съгласие. Има вариант с купуване на съгласие, въпроса е да опипате "почвата" дали има възможност за такова съгласие и дали ви устройва цената. Като цяло трябва малко повече дипломатичност при преговорите със съседите и дано не сте си отровили отношенията и да няма възможност за контакт помежду ви. :partyman:
sonivasi77 - напреднал
Имам съгласие от съседите по чл.21 от ЗУТ,имам и нат.акт за отстъпено право за строеж по чл.183 от ЗУТ!Виза ми отказват,ВИЗА
Прикачен файл:
20180204_115031.png

Тема "Промяна на имотна граница-как и защо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: