• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
Поставяне на отражател над пламака,Филме какво имаш в предвид с това,този отражател от какво е къде се поставя били ми обяснил или снимка с експерт 30 съм благодаря
bai_bradyra - специалист
Много се чудя :? защо на въпроса за висока температура на изходящите газове, всички се хвърляте на пружини, клапи , чинии и т.н. :lol: , а никой не посъветва питащия да провери първо да не му е отворена клапата между 2 и 3 ход :lol:. Ако инсталатора не му е сложил " онова железце" (цитирам Филма) и клапата му е отворена не само ще му са високи изходящите газови,не само ще му е висок разхода на пелети, ами и свят ще му се завива на колегата. С този разход от един тон за 25 дни, за 100 кв.м. и то на изолирана къща , това може би е най-вероятната причина. Баси.. 6 страници чукча писател... :lol:
filmatoplo - майстор
:) Иди кажи сега че нямаш сестра ,това е лаф .Човека да си прегледа обстойно котела ,ако има нещо конструктивно нередно да го отстрани .
andy_forresite - майстор
Клапата на пелетния "експерт" първо няма с какво да се задвижи и второ - застопорена е с шестогранен винт. Така че тази клапа не я мислете. Моята я раздвижих, пробих, удължих рамото и сложих ръчка.
Не знам колко хора поддържат 26-29 вкъщи. Аз няма да мога да ги постигна, но и не искам, защото ще съм постоянно болен.
markoscbr - специалист
Филме попитах те по горе написаното нещо , не ми отговори #-o
stefko - помощник
Здравейте колеги. Някой има ли размерите на "оригинарните" пружини на Грейко. Трябва ми външен диаметър на спиралата и диаметър на телта от която е изработена. Мисля да дам поръчка да ми направят някъде комплект пружини.
stefko - помощник
Някой знаели защо между долната част на вермикулита на ревизионния капак и горната част на планката, преграждаща 2-ри и 3-ти ход ,има процеп около 4 мм? Това не влошава ли ефективността на котела и няма ли да е по-добре да се запуши тази пролука?
gnt69 - майстор
нед мар 17, 2019 2:47 pmstefko написа:
Някой знаели защо между долната част на вермикулита на ревизионния капак и горната част на планката, преграждаща 2-ри и 3-ти ход ,има процеп около 4 мм? Това не влошава ли ефективността на котела и няма ли да е по-добре да се запуши тази пролука?
Само ти я имаш стегни повече капака и ще изчезне.
stefko - помощник
нед мар 17, 2019 3:39 pmgnt69 написа:
нед мар 17, 2019 2:47 pmstefko написа:
Само ти я имаш стегни повече капака и ще изчезне.
Стегнал съм го колкото мога. И не е само при мен. Брат ми има комбиниран 30 кВт и при него е същото.
gnt69 - майстор
нед мар 17, 2019 4:05 pmstefko написа:
Стегнал съм го колкото мога. И не е само при мен. Брат ми има комбиниран 30 кВт и при него е същото.
При мен приляга плътно. Виж как са се отпечатали ходовете на капака, ако имаше минаване на тъпъл въздух директно в комина щеше да се вижда.
Може би ако залепиш на клапата едно азбестово шнурче ще се запълни процепа.

Прикачен файл

kapak.jpg
kapak.jpg (74.75 KиБ) Видяна 1637 пъти
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Тунинг на Грейко - има ли смисъл ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: