Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sonivasi77 - напреднал
Там на 2 където се разминават границите,а тази сграда е гаража на съсобствениците,който навлиза в чуждия имот и заради който аз нямам виза
Tsilkov - майстор
Сградата по сегашния план е незаконна и затова ти отказват виза до премахването и. Освен вариантите които ти описах горе има и трети вариант - да я премахнете.
Само се чудя за тая "барака" дето ще строите от какъв зор ще изхабиш маса време и хиляди левове. Просто се допитайте до съседите и си стройте незаконно.
brick - специалист
Tsilkov, незаконна е, но не е строена от тях, а от техния съсобственик. А както писах в другата тема, според ЗУТ разрешение за нов строеж не се дава на лицето, извършило незаконния строеж - чл. 148 (7). Т. е. няма основание на тях да им отказват. Авторката писа, че въпросният проблемен гараж имал документация навремето, просто бил мръднат с 80 см встрани - така че лесно ще се докаже кой го е строил.

Аз бих действал в тази посока.
sonivasi77 - напреднал
Следвам насоката!Все пак ще се допитам възможна ли е промяна на имотна граница въз основа на споразувение или договор,че те използват тези квадрати под наем или нещо подобно!????Защото едните не искат да прадават,а другите не знам вече кво искат??!!!???
plamen6703 - майстор
Действията в тази посока са завеждане на дело и чакане на съдебно решение.
sonivasi77 - напреднал
Благодаря много за изразените мнения
Tsilkov - майстор
brick написа:
Tsilkov, незаконна е, но не е строена от тях, а от техния съсобственик. А както писах в другата тема, според ЗУТ разрешение за нов строеж не се дава на лицето, извършило незаконния строеж - чл. 148 (7). Т. е. няма основание на тях да им отказват. Авторката писа, че въпросният проблемен гараж имал документация навремето, просто бил мръднат с 80 см встрани - така че лесно ще се докаже кой го е строил.

Аз бих действал в тази посока.
Тая посока само по съдебен ред. Трябва да си спал яко "на течение" да тръгнеш на съд за да си извадиш РС за някво гаражче.
sonivasi77 - напреднал
Искам да е законно,защото това е примера,че рано или късно иде "Видьов ден",а попадайки в омагьосания кръг излизане няма!
gnt69 - майстор
sonivasi77 написа:
Искам да е законно,защото това е примера,че рано или късно иде "Видьов ден",а попадайки в омагьосания кръг излизане няма!
Трябва да е законно. Разковничето е в геодезистите. Необходимо е да се измени кадастралната карта в участъка където е построен гаража на комшиите. Построяването на гараж който попада в чуждото УПИ не променя имотната граница. Необходимо е да се отрази в кадастралната карта вярната имотна граница като част от гаража ще остане в съседното УПИ. Съществуващия гараж на съсобствениците остава така до погиването му.

Тема "Промяна на имотна граница-как и защо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: