kamina.alba18kw написа:Здравейте. Не бях писал отдавна. Прилагам следния клип и съответния към него въпрос.Поиграй си с пар. 22 в посока надолу, но не прекалено за да не започнат детонации при паленето.
https://m.youtube.com/watch?v=5ywTIebxpJI
Ситуацията е следната: това е огън,който се получава след 5 мин след запалване на печката. Тук още не е толкова буен, но след като погори още малко и започва да се подвива огъня горе в тръбите, който минават над горивната камера и замазва стъклото за секунди. В началото нямах такива проблеми. Инъче си пали нормално. Нещо не е наред между запалването и достигането на димните газове, която стойност е зададена да ограничава. Споделете от какво може да е. Ще споделя, който параметри искате. Доста е неприятно. Търкам, лъскам я и след 5 мин.от запалване, все едно не съм чистил. Разбирам,че е нирмално да зацапва стъклото, но не за 5 мин. Имам я от 2 години и за първи път имам такъв проблем. Всичко друго е нарет. Благодаря.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
estzvetanov
- специалист
3265 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
Vartasilver
- специалист
kamina.alba18kw написа:Чисти си камината основно и направиVartasilver написа:Днес съм я чистил. Не е основно да я отварям но седмичното почистване. По принцип я чистя на 3 4 дена. Уикенда ще пиша като я почистя. Инъче завиших с по 5 пункта вентилаторите на 1ва степен 5та и при тестването и разгарянето. Но почти няма ефект.kamina.alba18kw написа:Добре пробвай да видим и пиши
https://m.youtube.com/watch?t=9s&v=2XpBhRZdp24
Пар5 150
Пар6 20
Пар 54 80 и ще се оправи 100%
kamina.alba18kw
- специалист
estzvetanov написа:kamina.alba18kw написа:Здравейте. Не бях писал отдавна. Прилагам следния клип и съответния към него въпрос.Поиграй си с пар. 22 в посока надолу, но не прекалено за да не започнат детонации при паленето.
Ситуацията е следната: това е огън,който се получава след 5 мин след запалване на печката. Тук още не е толкова буен, но след като погори още малко и започва да се подвива огъня горе в тръбите, който минават над горивната камера и замазва стъклото за секунди. В началото нямах такива проблеми. Инъче си пали нормално. Нещо не е наред между запалването и достигането на димните газове, която стойност е зададена да ограничава. Споделете от какво може да е. Ще споделя, който параметри искате. Доста е неприятно. Търкам, лъскам я и след 5 мин.от запалване, все едно не съм чистил. Разбирам,че е нирмално да зацапва стъклото, но не за 5 мин. Имам я от 2 години и за първи път имам такъв проблем. Всичко друго е нарет. Благодаря.
По препоръки на колеги пт предни коментари, вдигнах вентилаторите с по 5, ефекта е същия. Пар 20 си беше на 140 сега е на 145. Мисля да те послушам и да го смъкна малко, например на 135. Дали ще е много. Или да пробвам първо на 138 137. То всеки казва мнения и аз се обърквам.Vartasilver нямам проблем с дозаторите при запалване. Почти достига до запалката и пали веднага. Не я закриват пелети. Не мисля да ги пипам. Дано не съм те обидил.

Vartasilver
- специалист
kamina.alba18kw написа:И аз имах същия проблем аз ти казвам чисти си камината основно направи тези параметри дето ти писах ще се оправи гаранткаestzvetanov написа:kamina.alba18kw написа:Здравейте. Не бях писал отдавна. Прилагам следния клип и съответния към него въпрос.Поиграй си с пар. 22 в посока надолу, но не прекалено за да не започнат детонации при паленето.
По препоръки на колеги пт предни коментари, вдигнах вентилаторите с по 5, ефекта е същия. Пар 20 си беше на 140 сега е на 145. Мисля да те послушам и да го смъкна малко, например на 135. Дали ще е много. Или да пробвам първо на 138 137. То всеки казва мнения и аз се обърквам.Vartasilver нямам проблем с дозаторите при запалване. Почти достига до запалката и пали веднага. Не я закриват пелети. Не мисля да ги пипам. Дано не съм те обидил.
С вентилаторите колкото и да си играеш няма да се оправи но ти си знаеш успех

kamina.alba18kw
- специалист
И аз имах същия проблем аз ти казвам чисти си камината основно направи тези параметри дето ти писах ще се оправи гарантка
[/quote
Под основно искаш да кажеш да я разглобя ли. Горе капака, димогарните тръби и т.н.( сезонното чистене) Така ли да разбирам. Тя по принцип е чистена преди няма и 700кг пелети. Толкова горе долу съм изгорил до сега от както я чистих. Скоро и свалях кюнците и я чистих и долу където е капачето под пепелника.

Под основно искаш да кажеш да я разглобя ли. Горе капака, димогарните тръби и т.н.( сезонното чистене) Така ли да разбирам. Тя по принцип е чистена преди няма и 700кг пелети. Толкова горе долу съм изгорил до сега от както я чистих. Скоро и свалях кюнците и я чистих и долу където е капачето под пепелника.
estzvetanov
- специалист
kamina.alba18kw написа:Не говоря за 20 а за 22 него намали постепенноestzvetanov написа:kamina.alba18kw написа:Здравейте. Не бях писал отдавна. Прилагам следния клип и съответния към него въпрос.Поиграй си с пар. 22 в посока надолу, но не прекалено за да не започнат детонации при паленето.
tosco
- специалист
Да помоля и аз за стойности на параметри, за нормално и редовно палене Алба 18.
Отначало камината беше с:
3-150
4-150
5-180
6-30
7-180
8-20
21-170
22-200
23-190
При тези параметри си палеше ОК. Около нова година(след около 2 месеца) започна да препълва кошничката и не пали.
Пелетите от копничката при почистване бяха топли-значи горелката работи.
С инсталатора променихме следните настройки:
3-130
4-170
5-240
8-10
21-160
22-170
23-180
И настана усмивки и мечти. ПАлеше на около 10-а секунда, до вчера.
Отново е започнала да препълва кошничката без да запали. Ще съм благодарен за всякакви идеи.
Благодаря.
Отначало камината беше с:
3-150
4-150
5-180
6-30
7-180
8-20
21-170
22-200
23-190
При тези параметри си палеше ОК. Около нова година(след около 2 месеца) започна да препълва кошничката и не пали.
Пелетите от копничката при почистване бяха топли-значи горелката работи.
С инсталатора променихме следните настройки:
3-130
4-170
5-240
8-10
21-160
22-170
23-180
И настана усмивки и мечти. ПАлеше на около 10-а секунда, до вчера.
Отново е започнала да препълва кошничката без да запали. Ще съм благодарен за всякакви идеи.
Благодаря.
filmatoplo
- майстор
Яэък эа хубавата камина -управлението я проваля ,эащо му робуват не энам .На който иска ядовете му да приключат с таэи камина препоръчвам да и смени управлението с Натурела.
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература