Най - вълнуващия въпрос зимно време.
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
Здравейте. Не бях писал отдавна. Прилагам следния клип и съответния към него въпрос.
https://m.youtube.com/watch?v=5ywTIebxpJI
Ситуацията е следната: това е огън,който се получава след 5 мин след запалване на печката. Тук още не е толкова буен, но след като погори още малко и започва да се подвива огъня горе в тръбите, който минават над горивната камера и замазва стъклото за секунди. В началото нямах такива проблеми. Инъче си пали нормално. Нещо не е наред между запалването и достигането на димните газове, която стойност е зададена да ограничава. Споделете от какво може да е. Ще споделя, който параметри искате. Доста е неприятно. Търкам, лъскам я и след 5 мин.от запалване, все едно не съм чистил. Разбирам,че е нирмално да зацапва стъклото, но не за 5 мин. Имам я от 2 години и за първи път имам такъв проблем. Всичко друго е нарет. Благодаря.
Поиграй си с пар. 22 в посока надолу, но не прекалено за да не започнат детонации при паленето.
Elin - помощник
В горната част на стъклото има един перфориран профил и ламаринена планка дистанцирана на 2мм от стъклото.Хубаво ги почисти.За нула време става черно ако са се натъпкали с пепел.
Vartasilver - специалист
kamina.alba18kw написа:
Vartasilver написа:
kamina.alba18kw написа:

https://m.youtube.com/watch?t=9s&v=2XpBhRZdp24
Добре пробвай да видим и пиши
Днес съм я чистил. Не е основно да я отварям но седмичното почистване. По принцип я чистя на 3 4 дена. Уикенда ще пиша като я почистя. Инъче завиших с по 5 пункта вентилаторите на 1ва степен 5та и при тестването и разгарянето. Но почти няма ефект.
Чисти си камината основно и направи
Пар5 150
Пар6 20
Пар 54 80 и ще се оправи 100%
kamina.alba18kw - специалист
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:
Здравейте. Не бях писал отдавна. Прилагам следния клип и съответния към него въпрос.
Ситуацията е следната: това е огън,който се получава след 5 мин след запалване на печката. Тук още не е толкова буен, но след като погори още малко и започва да се подвива огъня горе в тръбите, който минават над горивната камера и замазва стъклото за секунди. В началото нямах такива проблеми. Инъче си пали нормално. Нещо не е наред между запалването и достигането на димните газове, която стойност е зададена да ограничава. Споделете от какво може да е. Ще споделя, който параметри искате. Доста е неприятно. Търкам, лъскам я и след 5 мин.от запалване, все едно не съм чистил. Разбирам,че е нирмално да зацапва стъклото, но не за 5 мин. Имам я от 2 години и за първи път имам такъв проблем. Всичко друго е нарет. Благодаря.
Поиграй си с пар. 22 в посока надолу, но не прекалено за да не започнат детонации при паленето.

По препоръки на колеги пт предни коментари, вдигнах вентилаторите с по 5, ефекта е същия. Пар 20 си беше на 140 сега е на 145. Мисля да те послушам и да го смъкна малко, например на 135. Дали ще е много. Или да пробвам първо на 138 137. То всеки казва мнения и аз се обърквам.Vartasilver нямам проблем с дозаторите при запалване. Почти достига до запалката и пали веднага. Не я закриват пелети. Не мисля да ги пипам. Дано не съм те обидил. :)
Vartasilver - специалист
kamina.alba18kw написа:
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:

По препоръки на колеги пт предни коментари, вдигнах вентилаторите с по 5, ефекта е същия. Пар 20 си беше на 140 сега е на 145. Мисля да те послушам и да го смъкна малко, например на 135. Дали ще е много. Или да пробвам първо на 138 137. То всеки казва мнения и аз се обърквам.Vartasilver нямам проблем с дозаторите при запалване. Почти достига до запалката и пали веднага. Не я закриват пелети. Не мисля да ги пипам. Дано не съм те обидил. :)
И аз имах същия проблем аз ти казвам чисти си камината основно направи тези параметри дето ти писах ще се оправи гарантка
С вентилаторите колкото и да си играеш няма да се оправи но ти си знаеш успех :)
kamina.alba18kw - специалист
И аз имах същия проблем аз ти казвам чисти си камината основно направи тези параметри дето ти писах ще се оправи гарантка
С вентилаторите колкото и да си играеш няма да се оправи но ти си знаеш успех :)[/quote

Под основно искаш да кажеш да я разглобя ли. Горе капака, димогарните тръби и т.н.( сезонното чистене) Така ли да разбирам. Тя по принцип е чистена преди няма и 700кг пелети. Толкова горе долу съм изгорил до сега от както я чистих. Скоро и свалях кюнците и я чистих и долу където е капачето под пепелника.
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:

Не говоря за 20 а за 22 него намали постепенно
tosco - специалист
Да помоля и аз за стойности на параметри, за нормално и редовно палене Алба 18.
Отначало камината беше с:
3-150
4-150
5-180
6-30
7-180
8-20

21-170
22-200
23-190
При тези параметри си палеше ОК. Около нова година(след около 2 месеца) започна да препълва кошничката и не пали.
Пелетите от копничката при почистване бяха топли-значи горелката работи.
С инсталатора променихме следните настройки:
3-130
4-170
5-240

8-10

21-160
22-170
23-180
И настана усмивки и мечти. ПАлеше на около 10-а секунда, до вчера.
Отново е започнала да препълва кошничката без да запали. Ще съм благодарен за всякакви идеи.
Благодаря.
filmatoplo - майстор
Яэък эа хубавата камина -управлението я проваля ,эащо му робуват не энам .На който иска ядовете му да приключат с таэи камина препоръчвам да и смени управлението с Натурела.
tosco - специалист
Дали наистина следващата актуална тема няма да е Ecospar с Натурела?
Някой с такава заменка?

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: