• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 165
Всичко за дърводелството
Virtex - майстор
Помисли как да се направи "kickback" защита или както се казваше метала/пластмасата зад режещият диск на настолните циркуляри, за да не захване диска материала и да го изтреля нанякъде.

После може да се похвалиш със снимки на процеса/крайният резултат :-D
wanderer - специалист
това немога да го измисля и го прескачам засега :-D . бяхме писали и преди - пълно щастие няма. иначе един приятел ми предложи да му дам конфигурацията и размерите, а той да ми изреже всичко в плота на CNC. смятам да се възползвам.
EDI - майстор
Ако има разклинващ нож циркуляра, в общи линии стига.А иначе лесно се прави защитата, две назъбени пластини зад разклинващ.А разстоянието го прецени съобразно размера на приспособленията.Не е болка за умирачка разстоянието, въпроса е да са строго успоредни.
wanderer - специалист
циркуляра няма разклинващ нож. това за назъбените пластини не го разбрах. обясни с две приказки, дано ми светне.
EDI - майстор
Две пластини се закрепват подвижно на разклинващия от задната страна.Имат зъби с посока да пропускат детайла по посока на рязането, но в обратната заклинват детайла и не му дават да се върне към теб, ако стане фал.ДЕВАЛТ имат такива в комплекта, виж някое клипче.Не всички ги ползват, обаче.
wanderer - специалист
.... сетих се :supz: аз по скоро ще търся не голямообемност, а прцизност на срязовете, с по лимитирани заготовки. със сигурност контрола ми ще е добър, затова, че ще го прескоча поне на първо четене. не че не искам някаво работещо решение.
Lisko - майстор
EDI написа:
Ако има разклинващ нож циркуляра, в общи линии стига.А иначе лесно се прави защитата, две назъбени пластини зад разклинващ.А разстоянието го прецени съобразно размера на приспособленията.Не е болка за умирачка разстоянието, въпроса е да са строго успоредни.
На моя ДЕВАЛТ съм махнал пластините, но разклинващия нито имам намерение, нито причини да го махам. Понякога, при надлъжни срезове усещам как дъската почва да не ще да се движи - а тя като ѝ се освободили вътрешните напрежения след срязването и заклинва в разклинващия нож. Настръхвам като се сетя какво става ако го нямаше (има в тубата)
EDI - майстор
И за мен разклинващия е задължителен за по-големи неща при надлъжно.За дребосък или с карета не е болка за умирачка, ама който се пази сам и Господа на дърводелците го пази.
Virtex - майстор
Точно за тези "разклинващи" шини говоря. Гледах в тубата разни примери какво става без тях и се отказах да си правя маса с циркуляра. Един настолен е повече пари, но ми се вижда по-добрият избор спрямо липсваща 'разклиняваща' част.
Chefo77 - майстор
hakama написа:
На село имам няколко запазени (чисти) бичмета от някакъв амбалаж към10х10х 60см, с премахнати болтовете... идеята е от едно да излязат две трупчета 10х10смх20см .
Трябват ми 8-9бр. понеже са две рамки една до друга.
Т.е. от 4-5 трупчета ще трябват към 12-16 среза на банциг.
Някой в София (или посока Костинброд) - може ли да ми направи тази услуга?

Това е временно решение, за да поставя подматрачната рамка на нещо, докато/когато ми направят спалня...
Ако беше към Варна, щяхме да ги резнем за минута на голямата пендула ...
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: