Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
chapara - майстор
:prayer: :prayer: :prayer: :partyman:
Делян - специалист
Това са росни корени на двегодишно мерло:
Прикачен файл:
37-rosni_koreni-merlo-30_07_17.jpg
Аз ги махам лятото.

А иначе и аз имам две лозички - Брестовица и Велика, дето вече две години ги мъча да ги кача на асмалък, но не мърдат. Мисля и тази година да ги изрежа на две очи, за да се засилят корените. За съжаление нямам възможност лятото да ги поливам.
wanderer - специалист
  • преди много години, когато сорта "велика" беше супер екзотика успях да направя малко комуникация с човека, който го е селектирал. за формировката ми е останал спомен, че най добрия вариант е някакъв средностъблен кордон, или гюйо.... не помня точно разговора :oops: та напълно е възможно да има трудности при асмовидното отглеждане. дядото на жена ми отглежда няколко лози на подобен средностъблен кордон, не се оплаква :)
Прикачен файл:
1170785_675171915845927_405120_n.jpg
1170785_675171915845927_405120_n.jpg (63.65 KиБ) Видяна 1342 пъти
Делян - специалист
Ебахти ореха, браво.

На няколко места чета, че Великата бил силно растящ сорт и ставал за асми. Ще го видим, аз не бързам...
medel76 - специалист
atanasov2004 написа:
Мога ли да дам един не поискан съвет :-D Памида не е лошо грозде, но щом си решил нека да е така. Моя съвет е така нареченото смяна на сорта. Може долу ниско/ става по бавно/ и направо горе да орежеш асмата до здрава дървесина. Оставяш да се изплаче и вземаш калеми от
желан от теб сорт. Правиш "ашладисване" на разцеп / има го в нета/. Така ще изполваш старата лоза с нов сорт :-D Ако не се прихване- нищо не губиш- пак ще я извадиш :-D Успех!
много мерси,ще го направя
Чираче - майстор
Ето част от моите асмалъци

Прикачен файл

P1010440-1.jpg
P1010440-1.jpg (114.84 KиБ) Видяна 1310 пъти
plamen6703 - майстор
Къщата в дъното на снимката ми харесва! :partyman:
Чираче - майстор
plamen6703 написа:
Къщата в дъното на снимката ми харесва! :partyman:
Само външно е добре. На съседа е. Преди 9 г. и сложиха дограма и направиха пластмасов сайдинг, който вече на места се чупи от УВ лъчите. А уж му дават 50 г. гаранция. :? От вътре е на тухла, старците живеят само на първия етаж.

А пък аз мислех, че ще коментираш асмалъка ми :lol:
plamen6703 - майстор
Асмалъка ти за половин ден работа какво да му коментирам :-D
Важно е дали в твой двор си ги правил или си преведен зет и обувките ти сочат с върха към дворната порта :lol:
Чираче - майстор
plamen6703 написа:
Асмалъка ти за половин ден работа какво да му коментирам :-D
Важно е дали в твой двор си ги правил или си преведен зет и обувките ти сочат с върха към дворната порта :lol:
Когато правя нещо, не засичам времето.
Двора, къщата и всичко останало е мое и на жена ми. Аз не и се бъркам в женските работи, и тя на ми се бърка аз какво ще правя. Имаме консенсус по всички въпроси.

Нещо друго да те интересува?

Тема "Рязане на асми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: