• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
Прикачен файл:
кер глава.jpg
Елементарна задача на пръв поглед, която утрепа час и половина в :? и търсене на решение след монтаж на новата глава, закупена от най-близкия магазин с ВК части :shock:
Врътката, тежка метална - превърта в шлиците. Грабнах шублера и сравних диаметрите. На тази в средата (оригинал) 5,85 мм, на другата 5,55 мм. Оставих шублера и взех лупата.
На тази в средата преброих 24 шлица, срещу 20 на другата.
Беше събота. В Баухаус имаше наличен само един модел кер.смесител, който отговаряше на десния в снимката. В рафтовете няколко вида (пластмасови, метални) врътки и ни една не става на оригинала (в средата).
От там в Румик. Избора беше по-значителен на керамични глави и дори предложиха изделие досущ на външен вид като моя оригинал, но...... Предвидливо взех и врътката и главата превърташе. Продавача констатира износване на шлиците :shock: и предложи да си сменя и врътките.
Аз пък загубих надежда, че ще открия това де търся и се съгласих с варианта смяна на врътки и глави.
Но все пак се чудя от къде мога да намеря, керамична глава със 24 шлица, защото врътките ми харесват :?
montoya - майстор
Щом в Румик не си намерил, не знам, евентуално в Практикер
kozl - майстор
Да в Практикер и Бриколаж има само с 24 шлица. :lol: разпределение на пазарите. Обаче късмет първия път посетих Баухаус и Румик.
Втория проблем, че че стъблото на главата с 24 шлица, която купих е с около 3 мм по-дълго. Това не пречи на функционалността, но в името на естетиката ще го скъся.
Ето етикета на главата с 24 шлица:
Прикачен файл:
Кер глава 24 шлица.jpg
Кер глава 24 шлица.jpg (87.81 KиБ) Видяна 5687 пъти
Обаче не проверих врътките какви са в Практикер и Бриколаж, но пък видях само пластмасови и не ги удостоих с внимание.
turbocharged - специалист
Какъв е смесителя. Отдавна имах един Vidima двуръкохватков и патроните му бяха уникални за серията. Единия почна да капе и си поръчвах оригинални патрони от Видима. По-високи бяха патроните като при теб.
Смесителя беше много подобен на този.
http://www.shop.bg-maistor.com/vidima-a ... 2aa-detail
kozl - майстор
Нещо по-обикновено като този:
Прикачен файл:
2р смесител.jpg
2р смесител.jpg (53.07 KиБ) Видяна 5654 пъти
lyubohar - майстор
И аз също постоянно се сблъсквам с подобни проблеми с главите и врътките.
Доскоро на 50м.от нас имаше представителство на Видима и ми беше много
удобно за проби-я врътка,я глави.Но след десетина гаранционни смени фалираха. :-D
Всичко го правят за оборот.Включително и промяната на стандарти-къде зъби,
къде разстояния.Напр смесителите станаха 160милиметрови.Има ли някакво обяснение?!
На пластмасова инсталация,кой ще се престраши да върти ексцентриците.?!
kozl - майстор
Провал с естетиката. Скъсих вала, сглобих и работи но в затворено църцори.
И пак върнах 20 шлицовата с новата ръкохватка..На външен оглед се е прецакало уплътнението отзад (като червеното долу на главата в средата на първата снимка). Обаче ми се струва, че материала на уплътнението е много слаб, щото с нокът се отцепват части от него. Това уплътнение хем уплътнява към батерията хем притиска керамичните плочки, една към друга. Да ама ат другите налични глави уплътнение не стана, че различни размери и така скъсах с естетиката и се съгласих, че едно нещо де работи - не го барай, та ся двете ръкохватки различни :shock:
kozl - майстор
Малко снимков матриал от повредени и 1 работеща в момента кер.глави.... Бялото уплътнение е повредено, но диаметърът му е по-голям от червените. От червените старата глава е с 24 шлица, новата с 20.
Прикачен файл:
КГ_.jpg
Леко разглобена керамична глава
Прикачен файл:
КГ_5.jpg
Прикачен файл:
КГ_1.jpg
Прикачен файл:
КГ_6.jpg
lyubohar - майстор
Да,стандартите...
Смесителя оригинално с керамични глави ли е бил?
Моя е бил с нормални и ми казваха в представителството на Видима,че керамични не стават,
защото разстоянието било различно-по дълго.До челата в дъното,които са с лява резба.
Ама досега съм нямал проблеми.Като протече първо проверявам тези чела дали не са се разяли и ако да-райберовам с райбер.Ако не стане ги сменям с нови.(Провери дали не са разядени,особено на горещата вода.)
kozl - майстор
Смесителят е закупен с керамични глави. За момента работи на студената вода с оригинала, на топлата с лявата глава на първата снимка от предния ви пост. Главата с бялото уплътнение не затваряше докрай и църцореше. Дали е причината в уплътнението или в керамиката не знам, но диаметъра на уплътнението е по-голям от тези в червен цвят.
Нямам време повече да се занимавам с този смесител. За сега работи с две различни ръкохватки.
М-у другото, вчера бях на Женския пазар и видях глави за 2 лева с 24 шлица и смесители за 12 лева. Обаче на главата в зоната на шлиците
оста прорязана по дължина на остта на кръст :? И за мое съжаление открих тези глави - след дъжд качулка.
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на керамична глава за двуръкохватков смесител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: