Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivelinmmmm - специалист
Анди кой от трите модела да си купя, кой работи по добре.
Анди, ще прощаваш, но си позволявам да дам мнение, въпреки, че пита теб!
На снимките има един дето е регулируем. Не че не става, предназначението му е различно обаче.
Трипътни смесителни за котли има на Херц (показания), Термовар, Есбе, едни безименни за мен, нищо,че го имам и кой знае още колко.
За Термовара знам, че не разделя напълно- малкия кръг си остава отворен, точно както на автомобил и трябва да се сложи кран, за да се ограничи дебита на малкия кръг. Иначе може да се окаже недостатъчен дебита за радиаторния. Има тема за "Избор на трипътен......''. viewtopic.php?f=10&t=45800&hilit=%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80+%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD
Препоръчвам да се потърси и прочете. Намерих я.
Избрах с пълно отделяне на кръговете. Монтирал съм кран, но си стои отворен. Мисля, че това е правилният избор.
Ползвам Есбе 511, но от прочетеното тука знам, че и Херц имат с пълно разделяне на кръговете.
ivelinmmmm - специалист
С една помпа грундфос 25-40 ще стане ли , отоплявам само 10бр радиатора панелни по 2кw без бойлер . И трябва ли да се слага друга защита на горелката да изключва, терморегулатор Б2000 , ако не сработи клапана.
ivelinmmmm - специалист
Оф пак започват мъките , по голяма помпа ли трябва да сложа
шоп - майстор
Да,

25-60
или 32-60

всичка зависи с какви тръби си захранил радиаторите
ivelinmmmm - специалист
Ами тя системата е стара ,беше на самотек ,една тръба 2цола се качва до тавана ,а от там на долу намаля от 1цол до ф20
шоп - майстор
ivelinmmmm написа:
Ами тя системата е стара ,беше на самотек ,една тръба 2цола се качва до тавана ,а от там на долу намаля от 1цол до ф20
Ми тогава може и да стане, опитай със старата помпа и само ако някой радиатор е по-студен и не можеш да балансираш системата тогава ще мислиш за по-мощна помпа.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: