Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
prascho - майстор
Здравейте,

Забелязах, че покрай пусковото копче на бойлера има ръждива струйка и капе леко вода вчера вечерта.Веднага спрях тока, като почнах да търся гаранционна карта. Не успях да открия гаранционна карта, а в сервиза ми казаха,че я искат. По думи на баща ми бойлерът трябва да е над 10г. /съмнявам се, но не помня кога го сменяхме/. Реших да отворя капака. Изглежда капсулован като няма видими следи от пробив на уплътнението при нагревателя. Видимо капе при очертания в елипса отвор за захват на пластмасовия капак. Има всички признаци на пробив във водосъдържателя.

Бойлерът е модел Елдом Инвест 72268H с неръждаем водосъдържател. Уж би трябвало да има 10г гаранция на съда и 5 години на ел.частите. Има лепенки с тази информация.

http://nai-izgodno.bg/boiler-eldom-72268h

Какво да правя...Да викам ли майстор или е безсмислено.

Прикачен файл

IMG_20180213_220736.jpg
IMG_20180213_220736.jpg (28.89 KиБ) Видяна 5967 пъти

Прикачен файл

IMG_20180213_220701.jpg

Прикачен файл

IMG_20180213_220656.jpg

Прикачен файл

IMG_20180213_220636.jpg
IMG_20180213_220636.jpg (30.32 KиБ) Видяна 5967 пъти
fbr - майстор
prascho написа:
Какво да правя...Да викам ли майстор.
Попа би трябвало да викнеш. Пробит ти е водосъдържателя=нов бойлер, освен ако не искаш да влезеш във филм по смяна на балон. Гледам че продават емайлирани, сигурно продават и неръждаеми.
prascho - майстор
Ако увия електрическите части сигурно ще изкара още малко време.... :roll:

Какъв модел и производител бихте препоръчали за подмяна :?:
fbr - майстор
Каквото и да препоръчам, всите са един дол дренки. А пък и бойлера вече стана консуматив. Освен ако не се хвърлиш на нещо марково.
prascho - майстор
Ами то кое се води марково и аз не знам.
preslav - майстор
Ако водосъдържателят е неръждавейка си заслужава да се опита с ремонт. Не съм се сблъсквал до сега с такъв проблем, но съм чувал, че неръждаемите водосъдържатели текват от заварка, а не от изгниване на ламарината.
Ако се откажеш от ремонта се обади на Шоп - той май се интересува от такива водосъдържатели.
kozl - майстор
Може би да попиташ тук [за оферта за ремонт :?
сервиз елдом инвест
ул. „Хубча“ 195, 1618 ж.к. Красно село, София
088 245 5503
iliya_i - майстор
Гаранционната карта е на последна страница в инструкцията. Нея намери ли?
plamen6703 - майстор
Купи си един бойлер, ако на този си изгубил документите или е изтекла гаранцията и не се занимавай с упражнения за луди да сменяш водосъдържател.
Марката на твоя бойлер не е лоша, никой никъде не може да ти обещае, че като купиш бойлер и ще е за цял живот, а цените на масовите бойлери са като на 5 стека цигари. :partyman:
radius - майстор
Тук става дума за неръждаем бойлер, все пак, цената е х2!

Тема "Бойлер Елдом повреда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: