• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
:-D Мишо, аз не съм се махал, просто не пишех. Пък може и да пропиша, ко ми плащат повече. :razz: :partyman:
Фитилчо - майстор
ZEDYCUS написа:
:-D Мишо, аз не съм се махал, просто не пишех. Пък може и да пропиша, ко ми плащат повече. :razz: :partyman:
Айде де :wink:
bimbaeco - майстор
Това имах предвид - че не пишеш. И аз бях спрял. Радвам се, че прописа :)
cvetomir_77 - специалист
А замисляли ли сте се как се шлайфат автомобилните глави?

wanderer написа:
то с този алумин не виждам начин :-D
wanderer - специалист
това е бая по голямо от автомобилна глава. иначе е ясно, че все някъде ще може, ама дали си струва? сега си подготвям матрялите за самоделен фреза/циркуляр, и по подходящ за плот ми се вижда варианта от дебел (триисетина мм). шперплат с вкопани алуминиеви слотове.
pgplamen - специалист
Тотална смяна на концепцията и увеличаване на плота от 180 на 230.
Прикачен файл:
4s.jpg
4s.jpg (57.17 KиБ) Видяна 1504 пъти
Прикачен файл:
1s.jpg
1s.jpg (44.8 KиБ) Видяна 1504 пъти
Прикачен файл:
2s.jpg
2s.jpg (61.6 KиБ) Видяна 1504 пъти
Прикачен файл:
3s.jpg
3s.jpg (46.56 KиБ) Видяна 1504 пъти
ZEDYCUS - майстор
Защити кантовете на МДФ-а и ПДЧ-то, дали с пвц кантове или боя някаква, иначе ще се раздуят дори от влагата във въздуха.
pgplamen - специалист
Задължително ще ги мина с боя. Но това ще стане събота или неделя.
themask - специалист
Хартиса ми един мотор от пералня и се чудя дали ще може да се пригоди за дисков шлайф :?
Доколкото съм наясно, проблемът с универсалните мотори е: 1.регулирането на оборотите и 2. падането им при натоварване на мотора. Гледах, че има разни схеми с тиристори и т.н., които се справят, но ми се струва скъпо решение. Някой правил ли го е това упражнение?
ZEDYCUS - майстор
С мотор от Перла лични два дискови шлайфа, безпроблемни и двата мотора. На единия съм пуснал и двата вида обороти. 280 и бързите. Мощноста на бързите е 180 вата, на бавните май бяха по малко, това по спомени. Не съм усетил намаляне на обороти или мощност. Стържа дърво и метал.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Самоделни шлайфове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: