Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
atanasoff - помощник
При задействането на бравата дали би трябвало да чуя нещо по слушалката? Понеже ако не се чува нищо, ще трябва да слизам до долу да гледам.

Това с M и GND е нещо ново, така, че ще го пробвам да видя дали ще проработи.

Иначе на стария не видях какво пише, тъй като въобще не бях запознат, че отзад им пишело моделите.... :shock:

А като няма нищо свързано към SW2, дали би трябвало бутона да работи?

kozl написа:
Ако бравата не се задейства при допир на жиците за микрофон и маса, то се очаква четвърта жица да се сързва към маса.
Това само не го разбрах - при допир на текущите жици, които съм вързал към микрофона и масата или на тези, които ми остават?
kozl - майстор
Ваша брава с постоянен магнит и не шуми. Сам няма да се оправиш, треба двама един доле, един горе.
Този мост де си добавил е да свърже "GND" и "M", когато се натисне бутона за бравата. Докато е натиснат бутона на бравата микрофона не работи и доле нема да те чуват (и това не е дефект пише в упътването). Но ти писа, че бравата не работи по този начин. А ти сигурен ли си в това и как разбра като не се чува? А м-у другото изобщо работи ли бравата от друг домофон?
А сега както е свързан и се чува и доле и горе, къде е "+" и "-" на постоянен ток ", на "М" кво на "GND" кво?
Пробвай така както е свързан с допир с някоя от свободните жици към GND и M и един да гледа долу що стаа с бравата.
atanasoff - помощник
Благодаря за идеите.

Утре цял ден ще се занимавам с това и ще опитам всичките споменати варианти.

Иначе съм сигурен, че бравата не работи така, тъй като имаше едно аверче с мен точно тогава когато го правих и аз слизах до долу, а той натискаше копчето горе.

Иначе бравата работи на 100%, тъй като преди ремонта сме отваряли многократно.
Здравейте, искам да свържа домофон Телеком ДС, на платката на който имам ZUM, S, M, GND, SW1 (празен), SW2. При мен домофонната система е 5-кабелна:
- червен и жълт кабел за отваряне на бравата, които съм свързал на GND, SW2;
- жълт (на стария беше свързан към високоговорителя) - свързан към S;
- червен (на стария свързан към микрофона) - свързан към М;
- зелен (на стария към слушалката отиваше зелен кабел, който беше свързан със входящия зелен) - който не знам къде да свържа на новия домофон. Без да е свързан никъде зеления с бутона се отваря вратата, но при вдигната слушалка се чува само бръмчене. Ще съм благодарен, ако някой даде съвет.
kozl - майстор
съб фев 18, 2023 6:47 pmgorles написа:
Здравейте, искам да свържа домофон Телеком ДС, на платката на който имам ZUM, S, M, GND, SW1 (празен), SW2. При мен домофонната система е 5-кабелна:
- зелен (на стария към слушалката отиваше зелен кабел, който беше свързан със входящия зелен) - който не знам къде да свържа на новия домофон. Без да е свързан никъде зеления с бутона се отваря вратата, но при вдигната слушалка се чува само бръмчене. Ще съм благодарен, ако някой даде съвет.
Телеком DC е за системи с общ плюс, при вас такава ли е централата?
На първо време размени проводниците м-у GND и SW2, а не си писал кой цвят с кое си свързал.

Та ако червения е към GND го откачаш и закачаш на SW2 и съответно местиш жълтия на мястото на червения (GND).
И понеже имаш 2 жълти дано си надписал от старата слушалка кой къде е бил свързан.
Може би зеления към GND :? заедно с другия там.
Виж каква е централата и дали не е Аматица, тя е с общ плюс.
Последна промяна от kozl на нед фев 19, 2023 8:43 am, променено общо 1 път.
iliya_i - майстор
съб фев 18, 2023 6:47 pmgorles написа:
На GND. Обща маса за слушалка и микрофон. Но дали правилно си свързал червеният или жълтият към GND трябва да се провери с волтметър спрямо зеления.

Тема "Връзване на домофон Телеком с общ плюс - Помагайте..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: