• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vladtod - специалист
Така или иначе ще къртиш , не е проблем една муфа да направиш. И аз боднах един кабел по невнимание ,но го възстанових. Това не е проблем, проблема е мястото на котела или бойлера.
all4all - специалист
reingar-x Аз също съм от Плевен в момента има примоция Енергийна ефекстивност включване безплатно от 585 лв само ДДС плащаш както и 30 % отстъпка от това което купуваш за инсталацията но не по повече от 1200 евро в която влиза и таксата...! Примоцията е от два дена до 28.02.2018 г :partyman:
all4all - специалист
И тъй като и аз съм решил да мина на газ ще опиша моята ситуация за да ми дадете насоки и препоръки за което предварително ви благодаря :partyman:
Апартамент 102 кв.м Съществуваща инсталация и котел виадрус 29 Kw Хол пълен юг 20 кв радиатор панелен 60/180 + тераса остъклена на която ще бъде газовия котел отстояние на котела до колектор 8 метра.Спалня пълен юг 14 кв. м. радиатор 60/100. Спалня 14 кв.м север радиатор 60/100. Кухня 20 запад/север м.кв радиатор 160/60 и радиатор 100/60. Коридор
11 кв.м. радиатор 100/60 баня и перално помещение 6 кв.м радиатор чугунен 10 ребра на 40 см + бойлер Теси 80 л със серпентина От колектор до всеки радиатор ходят успоредно тръби ф 16 с метална вложка нямам термоглави... Ще отоплявам и таван 20 кв м в бъдеще...
Жилището е с ПВЦ дограма и изолирани тавани и стай с изклчение на калкан с дължина 15 м... Не изолиран!
Колко KW ще е нужен и какви части с цел постигане на икономия (разход газ) ... Благодаря на от зовалите се :partyman:
Пропуснах да кажа че при запален Виадрус температурата в цялото жилище е 25-26 градуса обикновено е гори 12 часа и при угасен котел не пада под 20 ... А и истината е че мъча виадруса на 58-60 градуса
vladtod - специалист
Аз мъча моя бош14kw на 50" във 120 кв.апартамент и бойлер 140 лт. Виадруса в олхикс и действай.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Въпрос за отопление на газ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: