• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 180
Всичко за дърводелството
m_markovski - специалист
Малко да се похваля и аз.
Беше ми стара мечта, но понеже доста се притеснявах от Айнхел и Райдър се престраших и поръчах от Рутландс.
След бързо сглобяване и тест мога да кажа, че съм много доволен. Няма биене и хлабини в патронника и вала.
Следващата задача е да намеря място на новата придобивка, но това е по-скоро приятен проблем. Мисля да спретна шкафче 40х50см с чекмеджета, но се чудя за височината му. Най-вероятно ще е 85см, така капакът на машината ще дойде на 146см от пода.

Прикачен файл

IMG_5909.jpg
EDI - майстор
Честита ти машина, дълго да работи. :partyman: 85 ще е малко, ще идва ниско и ще се налага да се навеждаш ми се струва.Пробвай разни височини, да видиш как ще ти е удобно.Мисля, че ако капака е на ръста ти или малко под него, ще е добре.
wanderer - специалист
  • честито и от мен за придобивката! много работа да ти свърши машинката. послушай EDI, намери опитно най оптималната за теб височина. на моята капака е на височината на челото, и ми е комфортно. липсава ми само осветление, но някой ден и това ще стане :-D . идеята ти за шкафа е супер. аз съм събрал в него всичко свързано с пробиване, и нарязване на резби, и още място има.
Прикачен файл:
IMG_6134 - Копие.JPG
Chefo77 - майстор
Честито, колега!!!
Винаги съм мечтал да си имам работилница, пълна с ей-такива машинки :(
Virtex - майстор
Последните мнения на valiovoice са прехвърлени в правилната тема (да не се чудят авторите къде са):

Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството
m_markovski - специалист
Със сигурност 95-100см ще е по-удобно, вече направих няколко проби. Имам едни дъски на 80см и мислех с тях да бъде, но явно трябва да по-височко.

wanderer, нещо подобно ще да е. Ще кача снимки като изчистя концепцията.
la_bamz - специалист
Пъров ОГРОМНИ благодарности на bimbaeco !!! Много ми помогна в избора ( макар и да продължи доста време ).

Най-накрая !!! И аз да се сдобия с качествен циркуляр. Все още е някъде по Английско, но се надявам да дойде :) Ето я и машинката :
https://www.ebay.co.uk/itm/Wadkin-Burns ... 2749.l2649

Ще се наложи да му сменя мотора и може би някой дуруги донастройки, но мисля че за тези пари си заслужава.
wanderer - специалист
честито от мен! реализирал си не само твоята, но и моята мечта :) . аз на този етап се предадох... успех в запускането и настройките. какво му има на мотора?
la_bamz - специалист
Три фази ... а аз нямам :)
Мерси !
bulhomes2 - майстор
Ха. Моя е подобен. Линеала гледам, че е същия. По твоя има липси. Води по 2 тръби - отпред и отзад и стиска и на двете. Държи много стабилно и лесно можеш да отвориш ъгъла при нужда. Но при теб има дупки на местата, където са хванати лостовете за задната стяга.
Мотора ми е монофазен и нямам нищо против да ги трампим, защото пък аз предпочитам трифазните, но куриерите ще оскъпят галимацията. Имам един познат, който кара пълен бус нататък и може да ми докара твоя безплатно (щото се връща празен), но за в твоята посока няма да е удобно.
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: