Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
enviro - специалист
Здравейте, незнам дали ще се справя да обесня какво ме интересува точно, но ще опитам :lol:

Скоро ми предстои да започна саниране на къщата но имам един проблем с два кабела, който са за Интернета и телевизията и идват от стълба на улицата. Тези кабели са пуснати от стълба и директно влизат в коридора на втория етаж през стената, където вътре са си скрити вече под мазилката и разпределени до телевизори и рутер. Но проблема идва отвън незнам как да го направя, защото този кабел ще го прекарам по стената колкото стигне на ъгъла на къщата и ще го вкопая вътре в самата стена под мазилката но ще бъде малко кофти хубава санировка и от някъде тръгва кабел който излиза през стиропора и отива към стълба. :D
Мислих за някакъв вариант на терасата да сложа някаква кутия и да одрежа кабелите и да си направя връзките вътре но незнам дали ще е добре и от кутията където ще има връзки да купя по дълги кабели и да ги пусна по стената надолу и после под земята и към стълба че се чудя как да стане ако може някакви идеи ще са ми от полза.
vesel - специалист
Ако можеш да положиш тръба(и), за изтегляне на кабели в тях, от стълба до някакво разпределително табло в къщата, ще е най-добре. Ти си преценяваш дали има възможност да копаеш :)
nikel - специалист
vesel написа:
Ако можеш да положиш тръба(и), за изтегляне на кабели в тях, от стълба до някакво разпределително табло в къщата, ще е най-добре. Ти си преценяваш дали има възможност да копаеш :)
Наблегни на варианта Тръби. Винаги е по добре да имаш минимум още една тръба.Икономисва много копаене след време /ако е възможно копаене /
nikolov333 - майстор
Гофрирани тръби.. задължително. Имай предвид, че технологиите се развиват и доставчиците трябва да минат към подземна инсталация, за да изчезнат тези висящи по-стълбове и дървета, кабели. Бъдещето е в оптиката, като по един оптичен кабел ще идват и интернет и тв.. поне докато не навлезе масово мобилния 5G internet.. :-D
VLADO66 - майстор
Оптиката не е бъдещето, а е сега.Така ми идва нета и телевизията.Вътрешното разпределение към телевизорите ми е по коаксиален кабел.Особеното на оптиката е, че не трябва да се прегъва, защото влакната се късат
nikolov333 - майстор
Днес.. ама в големите градове.. В нашия не е планирана още. Иначе у нас влиза оптика от локален тв/интернет доставчик, ама върви по покривите защото в наше село още няма изградени подземни мрежи на всякъде.. Окабеляват с оптика мангалския квартал, че блоковете им са по 8 етажа и има много индианци.. Абе щом Булсатком и Виваком нямат оптика в центъра на града..смятай колко сме назад.
enviro - специалист
Абе че сме назад, назад сме ама все ще стане аз даже тая вила не се знае кога но ще видя как ще процедирам и да мога от някъде да прекарам тръба и да ги вкарам двата кабела в нея за по сигурно че да не стане бела един ден. Но като цяло ще е странно от къде да е прокарам и е кофти че стълба е отвън извън двора и ще трябва да ги пусна кабелите надолу по целия стълб и да го закарам по някъв начин до къщата и от там по нея :?

Тема "Идея за прекарване на кабел за Интернет и телевизия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: