Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
wanderer - специалист
тъй като не намерих подходящ раздел, задавам си въпроса в този.
ще бъда благодарен, ако някой предложи изпитан вариант за изпращане на пратка до индонезия. теглото още не е уточнено, но ще е макс. 500 гр. специфичното е, че купувача иска да декларирам реалната стойност на стоката, а български пощи с които работя не предлагат точно тази опция до индонезия. търся възможно най евтин и сигурен доставчик/куриер които покрива това изискване. времето за доставка не е определящо.
hidrazin - майстор
Чак пък изпитан вариант за Индонезия ....
Ако намериш някой за под 150 кинта пиши да знаем.
:partyman:
shotik - майстор
Защо да няма , там ти дават една бланка , на която пишеш дали е лекарство, храна, дрехи или друго и от страни в друга графа пише каква е стойността на пратката .
Много пъти съм пращал до Япония и съм попълвал такава бланка в Централна поща в София.
hidrazin - майстор
Ми щото Индонезия не е Япония и. Просто не предлагат за там тази услуга и толкоз.
Ако беше за Япония щеше да е под 30 кинта за тегло до 500 грама.
shotik - майстор
hidrazin написа:
Ми щото Индонезия не е Япония и. Просто не предлагат за там тази услуга и толкоз.
Ако беше за Япония щеше да е под 30 кинта за тегло до 500 грама.
До Канада и Америка дават пак същите бланки,на които се пише стойността в евро или долари, за тегло до един килограм беше 26 лева, но миналата година увеличиха не съм сигурен сега колко е .
Единствено само може би това , да нямат трасе за там , за да не искат да пращат, но питането беше за написване стойността на пратката , затова пиша за тази бланка .
wanderer - специалист
бланката винаги я попълвам, описва съдържанието и сума, каквато аз реша да посоча. но все пак опита ми е основно с европа. самата форма в "български пощи" при калкулиране на крайната цена не предлага тази опция (декларирана стойност) за индонезия . така, че аз мога да напиша в бланката това което устройва купувача, но каква стойност ще има това пред митническите служби може само да се гадае.
lyubohar - майстор
И да има графа"обявена стойност"при загуба български пощи по спомен гарантират около 20$.
Ако изобщо дадат нещо.
Antonii - майстор
Пробвайте да го изпратите по пощата като колет, а не като малък пакет.
Тогава се попълва един специален формуляр който е точно за митницата и сподробно описание на съдържание, стойност на доставката и т.н.
wanderer - специалист
благодаря, това не го знаех. моите пратки рядко надвишават килограм, и винаги съм ги пращал като малък пакет. относно компенсирането при изгубване не съм запознат, и дано не ми се налага да се запознавам.
hidrazin - майстор
Имам натрапчивото предчувствие че и като колет не предлагат услугата обявена стойност за тази дестинация.
За Български пощи става дума де.

Тема "Пратка до Индонезия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: