Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
шоп - майстор
mirk написа:
Че ще ги надживе е сигурно но дали собственика ще надживе самоделката си не се знае. Пораженията от пръснат камък са страшни.
Страшни са не умеещите да работят с високооборотни режещи и шлайфащи инструменти.
Утре ако ми остане време ще снимам моят самоделен шмиргел
anatolt - помощник
Високооборотен? Е,ако смятате 1400 об/мин. за много ,Да.
Virtuozo - специалист
anatolt написа:
Високооборотен? Е,ако смятате 1400 об/мин. за много ,Да.
Къде прочете 1400? Шмиргел става с 2Х1400.
И да 1400 са много ако си от тези за които говори Шопа,защото 1400 оборота могат да ти нарежат пръста на 25 шайби за една секунда!
И за другото е прав Шопа.По добре шмиргела от снимката да има и втори камък на другия край,защото хем ще е по-полезен хем ще е по-безопасен отколкото голия вал просто да си се върти открит.
anatolt - помощник
36 канален статор,4 бобини с по 3 секции работна намотка,2х2+2х1 секции пускова намотка,какъв да бъде?
Здравейте имам двигател от помпа който е сложен на компресора ми.Обаче двигателят не може да тръгне когато е сложен на компресора трябва да го повдигнеш за да тръгне, направен е с ключ рига от дядо ми какво мога да направя за да тръгва на компресора без да го повдигам.Отварях го и видях че няма центробежен изключвател и няма изводи за него и то заради това е направен с ключ рига според мен. Не съм много запознат. :-D :)
plamen6703 - майстор
Най-доброто, което можеш да направиш е да не го пипаш :)
Първо нещо, което работи добре не се пипа и второ дядо ти знае, защо го е направил така да тръгва :wink: :partyman:
Прав сте но най добре е да го направя да тръгва на самият компресор а не да го вдигам за да тръгне. Искам да го направя защото искам да сложа пресостат на компресора да включва и изклюва до дигнатите атмосфери. Знаете ли някакъв вариант да го направя. :)
plamen6703 - майстор
Не знам какъв точно ти е компресора, но понякога е по-добре /за джоба и не само/ да нямаш пресостат :wink: Иначе може да ти се наложи да търсиш друг електромотор, да мислиш за едни поне 25-30% резерв... после пресостат и ако е само да го имаш или да го ползваш от дъжд на вятър... няма да ти излезе сметката :)
Компресора ми е самоделка 100 литра имам всичко накупено пресостат и няма да го използвам от време на време за това искам да го направя , използвам го всяка седмица. :wink:
plamen6703 - майстор
Компресора от какво е, иначе всяка седмица ползване си е сериозно натоварване за компресор :wink:

Тема "Свързване на ел.мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: