• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
elektrozen - помощник
За да приключи "сагата" с маските, само ще кажа - не е необходимо постоянно да цитираш разни имена и фирми. Предполагам отдавна на всички е ясно кой рекламираш.
А качествени консумативи и машини могат да се намерят и на други места, не че имам нещо против горепосочените фирми.
plamen6703 - майстор
Качествен продукт може да се намери и при теб!
Това не е реклама, съсед по лозе ползва твоя ИЗА 190 и е много доволен от машината!
Не правя реклама на никой, просто споделям за инструменти, които наистина ползвам и съм доволен!
В интерес на истината, пример /без фирма да няма реклама/ инверторен електрожен "китайче" в ценовият диапазон 200-250 лв. с окомплектоване, с 48 месеца гаранция и добър съпорт си е много добра оферта. Прави сметка, ако сега го купи някой, гаранцията изтича 2022 год.
Желая ти много доволни клиенти и много продажби, нали за това работим! :partyman:
miroki - майстор
Аз пробвах няколко маски и всички са светли. В един магазин ми казаха, че само над 500-600 лв били тъмни, колкото хубаво тъмно стъкло 13 ка. Не съм доволен.
Нищо, че на маските има всички стойности. Ще си карам със стъклото.
Взех и едно дин 7 и го сложих отвътре на соларната, че да затъмни нещо и да става за работа, ако нещо са ми заети ръцете. През другото време обикновената.
elektrozen - помощник
miroki написа:
Аз пробвах няколко маски и всички са светли. В един магазин ми казаха, че само над 500-600 лв били тъмни, колкото хубаво тъмно стъкло 13 ка. Не съм доволен.
А убеден ли си че маските които си тествал, са били включени в режим на заваряване, а не на пилене. Тогава всички са светли :) :idea:
И е добре да посочиш конкретни модели, за да има яснота по въпроса с марка, магазин и т.н.
Защото - аз твърдя, много маски под този висок таван на цената са съвсем добри, да не кажа отлични. И имам лично такава. Вече посочих на предишната страница.
Djack - специалист
И аз поръчах вчера два шлема от този модел - https://www.argo-market.com/Products/Details/2053
За мен и за приятел! :partyman:
miroki - майстор
Да, като светне искрата затъмняват (и срещу крушка, ако си до нея) и като въртя копчето за затъмняване и затъмняват. Но не колкото стъкло дин 13. Въпреки, че имат написани всички динове на врътката.
Изкарвам един електрод и малко ми мрежи на очите, но не се осветявам. Просто за мен са светли. И много по-светли от нормалното стъкло с което ми дойде разглобяемата маската на електрожена. Него не го знам, колко дина е.
Марките са китайски.
Едно пише на тях друго в упътването. Тази, която все пак взех е в килера сега и не знам каква марка е.
На всичкото отгоре се вижда искрата за някакви стотни от секундата и тогава следва затъмняването. Аз като заварявам, обичайно чуквам когато маската ми е на очите. И избягвам този блик. Но това е въпрос на свикване.
Djack - специалист
miroki написа:
..........
На всичкото отгоре се вижда искрата за някакви стотни от секундата и тогава следва затъмняването. Аз като заварявам, обичайно чуквам когато маската ми е на очите. И избягвам този блик. Но това е въпрос на свикване.
Това през стъклото на соларната ли е? Ако е така е кофти! Дори за малко е достатъчно да ти "вземе" окото и после е кофти!
elektrozen - помощник
miroki написа:
Марките са китайски.
Колега по форум, не случайно помолих да се дават повече данни. Маски китайски има вагон...

Но както са казали хората " Нищо не си дал, нищо не си получил"
За тези пари - толкова. :partyman:
gogo7777 - майстор
Питащият си е купил телоподаващо и сега пита за маска. Соларната маска е лош избор при тая комбинация.....както за здравето, така и за консумативите на маската /визирам прозрачната слюда, която ще трябва да я сменя често/.
miroki - майстор
elektrozen написа:
miroki написа:
Марките са китайски.
За тези пари - толкова. :partyman:
Да, така е, друго и не съм казал.
Човека ми каза, че такава, която затъмнява хубаво над 500лв.
За това за мен, обикновената маска. За тези които обичат на светло стъкло, ще им свърши работа.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Дилема между соларни маски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: