Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
bleuetoile - специалист
Здравейте,

Моля да ми препоръчате възможно най-здравото лепило за залепване на ПДЧ скрин. Разлепен е по местата на сглобките, няма нищо счупено, просто се разпада, защото фабричното лепило, с което го залепиха от фирмата доставчик е с лошо качество.

Предварително благодаря.
zdravcho - специалист
Аз съм доволен от аналога му на Хенкел
Изображение
Последна промяна от zdravcho на чет фев 22, 2018 1:20 pm, променено общо 1 път.
radius - майстор
Аз не се сещам да съм виждал лепено ПДЧ. То каквото е рехаво в края, не държи.
zdravcho - специалист
Може би става въпрос за сглобка дюбли? Качи някоя снимка какъв точно е проблема.
bleuetoile - специалист
Не ми се качва снимката. Много е голяма директно от телефона, а след като я смаля излиза грешка. Все едно - няма счупено, искам да сложа лепило по протежение на елементите за сглобяване. Представете си евтин скрин, който се сглобява с плоскости, влизащи една в друга - като издълбано на едната страна, и с мъжко/женско бутони от другата страна. Купих от това лепило на хенкел, имам и едно друго на хенкел в голям флакон - мулти фикс някакъв за външна употреба. Казаха да съм слагала и марли с лепилото... ще видим..

Благодаря за съветите!
Lisko - майстор
Сложи от двете страни лепило но така че да попие. За целта може да се наложи да го разредиш с вода (ако е водно) до 10% от обема на лепилото. Но не слагай отново и отново защото педечето ще се подуе. Изчакай да изсъхне едно денонощие така попилото лепило в двете страни. След това вече минаваш към същинското лепене. Това се прави защото ако сложиш директно да се лепи, лепилото попива във всяка от страните, а в средата - там дето трябва да лепи - не остава достатъчно.
Колегите вече казаха, че е мисия невъзможна, аз не искам да ги опровергавам, а просто най-доброто което се сещам в ситуацията.
bleuetoile - специалист
Ами аз свърших каквото свърших с единия скрин - те са два еднакви. Залепих навсякъде с лепилото за дърво, а пролуките замазах като с кит с монтажното супер лепило за камъни и желязо. Оказа се, че тъпите полски скринове просто са проектирани грешно и елементите не съвпадат по размери. Не е бил проблемът само в лошото фабрично сглобяване и лепене. Най-вероятно нищо няма да стане, загубих половин ден и вашето внимание също и ще идат на кофата. Идеята беше вместо да ги изхвърлям да ги постегна, боядисам в ярък цвят и да отидат на голямата тераса, където да се ползват за прибиране на разни ненужни неща - не обичам да ходя в мазето.

Ще видим... :rock:
EDI - майстор
Ми удари им по някоя видия.
bleuetoile - специалист
Залепили са се на първия скрин, поне сега като са празни така изглеждат здрави. За съжаление от дългото стоене на голям аквариум върху скрина горната плоскост е хлътнала навътре с около сантиметър. И сега Най=горното чекмедже не може да се затвори. Не мисля, че има начин горната плоскост да се демонтира и обърне. Жалко.

Тема "Ц200 - или друго по-добро лепило за ПДЧ скрин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: