Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
peshev-ko написа:
denuchi,това охлюв с мотор ли е,че днес по магазините ме гледаха като извънземен? :?
направо ме уби с това. аз че малко съм пиинал ама него хващам нещо.
rulom - модератор
Да поясня, че нещо се оплетохме....то и аз съм пийнал, ама мисля че разбрах...
peshev-ko, това QPA84 е отговор на моя въпрос :lol:
denuchi,още веднъж благодаря за жеста, но освен в сайта на SIEMENS (109 евро) на друго място не открих въпросния датчик.
Ако имаш данни за цена до 100 лв. пиши на ЛС.
Лека вечер и умната с алкохола, за да няма недоразумения...... :lol:
denuchi - специалист
[quote="peshev-ko"]Някой може ли да ми подскаже,при помещение 100 м3,ако взема "охлюв" от тези, които са в асансьорното на старите панелни блокове

за такъв мофел ли става въпрос. а под ръка ли ти е.
peshev-ko - специалист
Почти същия.Само мотора е с шайба и задвижва турбината с ремък.
denuchi - специалист
и какво с него мислиш да правиш вентилация за 100 кв.м. а някъде по него пише ли киловати обороти по мотора. и погледни какво пише някъде и по самият вентилатор. кубици паскали.
peshev-ko - специалист
Проблема ми е решен!Благодаря на отзовалите се!И специално на denuchi!!! :partyman: :prayer:
denuchi - специалист
моля. надявам се наистина да съм помогнал.
bigshop - специалист
Тъй като форумът е "направи сам" и цените на готовите неща не се харесват, а става въпрос за дим, ето една идея:
Фотоелектрическите сигнализатори се използват за
регистрация на дим. Те се състоят от източник на светлина 1, фоторезистор 4 и екран 3 между тях. При нормални условия светлината от източника не попада върху фоторезистора. При поява на дим, той започва да разсейва светлината и част от нея попада върху фотосъпротивлението, намалявайки неговото съпротивление, което се регистрира от електронния блок 5.

Прикачен файл

dim2.png
а) нормални условия; б) наличие на дим;
1 -- осветителна лампа; 2 -- контролна лампа; 3 -- екран; 4 -- фоторезистор; 5 -- електронен блок
dim2.png (47.58 KиБ) Видяна 4970 пъти
denuchi - специалист
един прост и много елементарен детектор за дим. точно направи си сам. работи много добре, но много е важно мястото му на поставяне ако се използва за дим от цигари, за дим от камината.
rulom - модератор
Благодаря за схемите ! Имам братовчед който се занимава с електроника.Веднага ще му поставя задачата.

Тема "Вентилация в къщи. За и против. Идеи и дискусии." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: