• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zz_stefanov - майстор
Е, зависи колко време можеш да се занимаваш с ремонта, на етапи за по малко пари.
chapara - майстор
Virtex написа:

Или трябва ако се прави продължителен ремонт да има цялата налична сума предварително...
То за това 50% от къщите в България са на тухла от вън :-D
vlax - майстор
plamen6703 написа:
Санаториума само е целогодишен, така и не успях да усетя доброто от лечението и водата, ако можеш да избираш не се доверявай на лечението и водата в този санаториум. За мен добро лечение и санаториум за дископатия и други болежки от сорта е Павел баня и Поморие. Два пъти в годината ходя, понякога отивам свит като ръждив пирон, но винаги се връщам изпънат като струна :-D :partyman:
Всичко е индивидуално.Всеки трябва да намери мястото което е за него.Бил съм в Павел баня,но тогава бях в остър период.Помогна ми но ми е далеко.Трябва да пробвам и Овча могила.
plamen6703 - майстор
Споделих го понеже съм обиколил навсякъде санаториумите заради дископатия... от две места само получавам селемет, Павел баня и Поморие, но съм напълно съгласен, че всичко е индивидуално. С приятел ходихме в с.Баня, той е доволен, при мен ефект няма.
a_stoev - майстор
Дограмата е за смяна. Вътрешни мазилки са смяна. ВиК за смяна, Ел. за смяна. Покрива нямам идея, но като гледам как се е разпаднало всичко и той е за смяна. От цялата къща единственото което е използваемо са стените. Те поне да имаха по някоя колона в ъглите. Колко струва нов покрив?
Дюшамето на пода не го обсъждам, зависи дали е текло в стаите да са загнили гредите.
Не те знам какво работиш но тая къща трябва и да отделиш мнооого време.
Darko83 - напреднал
a_stoev написа:
Дограмата е за смяна. Вътрешни мазилки са смяна. ВиК за смяна, Ел. за смяна. Покрива нямам идея, но като гледам как се е разпаднало всичко и той е за смяна. От цялата къща единственото което е използваемо са стените. Те поне да имаха по някоя колона в ъглите. Колко струва нов покрив?
Дюшамето на пода не го обсъждам, зависи дали е текло в стаите да са загнили гредите.
Не те знам какво работиш но тая къща трябва и да отделиш мнооого време.
Ми то миналата година имаше по обявите къщи за по 7000 лева без да са толкова занемарени ама аз тогава почнах да събирам.Сега само съборетини
nikolov333 - майстор
Точно такъв съвет щях да ти давам и аз. По-добре търси нещо за повече пари, но поне да е поддържано до скоро. В повечето случаи цените на неапетитните селски имоти са силно подценени и инвестираното в тях няма как да се калкулира в цената им.
zz_stefanov - майстор
Darko83, друго при търсенето е че има много необявени чрез агенциите имоти, които се продават. Иска обикаляне, но по селата ги знаят. Почва се едно въртене на телефони...
Не, че не можеш да вземеш и тая :)
Darko83 - напреднал
Има обяви от чстни лица стига да си вдигнат телефона.Аз случайно открих че в моята област има фирма която даставя интернет по селата.И като се замисля не си струва да бия път за тази къща.Общата сума след ремонта ще ми излезе около 15 хил лева.Миналата година Имаше къщи за по7000 лв в добро състояние и дори с вътрешни тоалетни сещам се за една в Манастирище,за една две в Скалица.И двете бяха на 2 етежа.Трудно се продава стара занемарена къща.Май ще пообиколя като се стопли пък който иска да се оттърве от старата си къща ще прорава на приемливи цени който иска да си я държи да изгние съвсем докато вече никой не я иска.
hidrazin - майстор
Darko83 написа:
....пък който иска да се оттърве от старата си къща ще прорава на приемливи цени ...
Ъъъъ... колко приемливи? То тая е на цената на земята ако е земеделска/нива а не в регулация.
:partyman:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Ремонт или събаряне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: