• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
addicted - специалист
Здравейте. Престой ми изграждане на локално парно в къща на два етажа, общо около 120кв.м. Котела най вероятно ще е Burnit Wbs 25кв, на твърдо гориво. Къщата още няма подови за маски и съм на етап пускане на тръби. Обаче в мен изниква следния въпрос, средната цена на панелни радиатори който ще са ми необходими е 1500 лева. За приблизително същата сума мога да взема един километър тръба с алуминиева вложка която да положа в замаската за подово отопление. Настилка ще е смесена, плочки, ламинат...
Та какво ще ме посъветвате, и как се отнася финансово изграждането на двата вида системи?
Парното си го правя сам, затова и питам във форум "Направи си сам".
vrangelov - специалист
Питаш на правилното място. Сега само трябва някой да го сметне вместо теб, а ти ще го коригираш, ако някъде сбърка.
LazarGanev - "Велик майстор"
но'о скъпи радиаторите при вас :)
addicted - специалист
LazarGanev написа:
но'о скъпи радиаторите при вас :)
Тя сумата е 1200, но ако сложа още в стълбището, което е северно и доста студено, ще ги докарам до 1500.
bmahob - майстор
На мене идеята за самоделка подово..... не ми харесва,виждал съм подово за цяла къща без радиатори,направено както трябва .... но не беше с тръба алум вложка за левче метъра, панелките не саа скъпи, аз лани като взимах бяха към 100лв метъра средно за 60см височина
addicted написа:
.......
Та какво ще ме посъветвате, и как се отнася финансово изграждането на двата вида системи?
Няма да можеш сам или ако се образоваш достатъчно, на тема ''подово отопление'', цената ще те откаже. Особено щом отсега го търсиш по евтино.
Фитилчо - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
addicted написа:
.......
Няма да можеш сам или ако се образоваш достатъчно, на тема ''подово отопление'', цената ще те откаже. Особено щом отсега го търсиш по евтино.
Ще дадеш ли малко подробности,Трифка? Че ми предстои. Много е скъпо изграждането ли?
Поздрави
Фитилчо написа:
Ще дадеш ли малко подробности,Трифка? Че ми предстои. Много е скъпо изграждането ли?
Поздрави[/quote]

Здрасти Фитиля,
Отговарям тук, а не на лично, за да се знае- Не съм спец и не си вадя хляба с това.
Аз бих си го направил с отделна смесителна група за всяко помещение. Също и само ако къщата е с топлоизолация.
За подовото има ограничения в дължината на кръговете.
Цената на тръбата, топлоизолация под, зебелина замазка над, материал на замазката, дилатационни фуги, колекторите задължително с дебитомери.
Подовото иска по прецизно смятане и умения при редене.
......................................
Сякаш е по скъпо и по трудно.
forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=10&t=55310
maistora1965 - специалист
Цената на тръбата, топлоизолация под, зебелина замазка над, материал на замазката, дилатационни фуги, колекторите задължително с дебитомери.

forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=10&t=55310[/quote]
Малеее добре че не си специалист че тогава кой знае какви термини щеше да използваш :?
maistora1965 написа:

forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=10&t=55310
Малеее добре че не си специалист че тогава кой знае какви термини щеше да използваш :?[/quote]

Хахааа, Майсторе, много си прав.
Затуй не давам съвети и си признавам за туй дето го не знам.
За тия неща, като ги прая за себеси, информирам са с четини.
viewtopic.php?t=55310
....и се е станало, ша знайш!
Термините са ми правилни, ''Масторе''.
Със здраве!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед фев 25, 2018 9:07 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Отново въпрос за отопление." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: