• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
gogo7777 написа:
ми бе ироничен.
Едната вратичка на шкаф мивка е по-ниска :-D
gogo7777 - майстор
Като знам кои го купиха....сега може и вратички да няма шкафчето. :-D
Гост - специалист
chapara написа:
Гледам и започна да ми се реве
И у мен такива чувства напират. Ама какво да прави човека- иска да се справи ако може сам,че като гледам на какъв "майстор" е попаднал...
Аз се чудя на лепача на плочки- не го ли е подразнила поне малко тая двойна фуга, дето се получава? И то на място,дето окото ти ще е все там, като врътваш кранчето. Айде, да е в някой забутан ъгъл- иди- дойди...
И на чорбаджията се чудя- как се е примирил с тоя резултат и е броил една шапка пари ???
Или- не стреляйте по пианиста- той толкова може...
Към потърпевшия:
Като завиваш гайките- за да не прецакваш хромовото покритие- не ги навивай директно с металния ключ- виждаш какъв е резултата. Дори да нямаш специален инструмент с протектор- малко хартиено тиксо да навиеш или изолирбанд ( може и на гайката) пак ще има ефект.
jekasus - майстор
Гост написа:
Дори да нямаш специален инструмент с протектор
Нещо, като линк? Че да не давам 120лв за един ключ на книпекс :-D
Chefo77 - майстор
Увиснала е вратичката на шкафчето. И някой има ли идея, на тези мокри помещения с отделни душкабини, как се почиства пода когато падне вода от миенето на гъзягата?
Гена, задължително ли е уплътняването с акрил при ексцентриците?? Или това е санитарен силикон бял?
CYPER - специалист
Гост написа:
chapara написа:
Гледам и започна да ми се реве
И у мен такива чувства напират. Ама какво да прави човека- иска да се справи ако може сам,че като гледам на какъв "майстор" е попаднал...
Аз се чудя на лепача на плочки- не го ли е подразнила поне малко тая двойна фуга, дето се получава? И то на място,дето окото ти ще е все там, като врътваш кранчето. Айде, да е в някой забутан ъгъл- иди- дойди...
И на чорбаджията се чудя- как се е примирил с тоя резултат и е броил една шапка пари ???
Или- не стреляйте по пианиста- той толкова може...
Към потърпевшия:
Като завиваш гайките- за да не прецакваш хромовото покритие- не ги навивай директно с металния ключ- виждаш какъв е резултата. Дори да нямаш специален инструмент с протектор- малко хартиено тиксо да навиеш или изолирбанд ( може и на гайката) пак ще има ефект.
За каква двойна фуга става въпрос, че не разбирам?

Иначе днес ходих и взех 10 броя клингерови уплътнения, 12тка шестограм и сложих батерията - заспа всичко. Да, леко надрах гайките, ама тия двойни шапки ги скриват напълно, така че всичко е точно. И сложих бял санитарен силикон на ексцентриците на стената.

А тия от ВИК-то са ми сложили изводите за мивката така, че са към 5мм навътре от плочките и като тръгна да махам капачката и да слагам спирателен кран и изтича леко вътре - не знам дали е опасно да тече така по по лепилото на долната плочка? Май по-добре и там да намажа със силикон и тогава да отварям?
plamen6703 - майстор
Свалях си очилата и пак виждам двойната фуга, няма как да не си я видял не само на снимките, а и на мястото, на което ти вади очите :wink: :partyman:
Hoвoceлckи - майстор
gogo7777 написа:
Имам само две снимки на двете бани от предния апартамент /бяха поне 100 ама са зачезнали някак/. Не знам какво ще видиш в тях ама на гледай.....
Хайде на черешата :-D
Изображение
Изображение
Гост - специалист
CYPER написа:
CYPER написа:
Сериозно ли?
Може би е по-добре, че си сложил тъмните очила и не виждаш това, което дразни всеки друг, който е видял това изпълнение.
Става въпрос за фугата между мозаечните плочки.
Тя трябва да е колкото между малките квадратчета. Ако между малките квадратчета е 2 мм- толкова трябва да е и фугата между плочките. Не 4 или колкото си е решил лепача на плочки да е.
Растера на квадратчетата на самата плочка определя колко да е фугата между отделните плочки, а не това какви кръстачки има плочколепачЪт. Не трябва да прави фугата колкото му е кеф, а колкото трябва- така, че да не се разбира колко на колко квадратчета е самата плочка.
Мен това ме дразни. Би трябвало да го подразни и самия изпълнител, но явно не е така.
Плащайки такава сума за труд- би следвало да очакваш ако не перфекционизъм- поне по-добра прецизност. Аз не виждам такава и въпроса от началото на темата е резонен.
Съответно мнението ми е: Заплатеното не е адекватно на изпълнението.

Прикачен файл

mozaecni_plocki13.jpg
mozaecni_plocki13.jpg (72.29 KиБ) Видяна 1564 пъти
Гост - специалист
Още повече- вижда се, че белите плочки са с друг размер и съответно не е трябвало да се съобразява с тяхната фуга. На мен тези фуги направо ми вадят очите. Направо се чудя как си приел това изпълнение от "майстора"... Аз не бих- докато е пресно лепилото- сваля плочките и - наново.
Вече е късно, де- мача като гледам е свирен...

Прикачен файл

mozaika_ujas.jpg
mozaika_ujas.jpg (93.19 KиБ) Видяна 1556 пъти
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15

Тема "1600лв за ремонт на баня - Адекватно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: