Щото с климатици не е толкова романтично
А и не е направи си сам, нали...
zaksofon написа:Какво трябва да направя? Да отделя въпросния радиатор от колекторните тръби и да затапя дупките. Да го свържа към серпентината, да му сложа помпичка и разширителен съд? Пропускам ли нещо? Да, трябва да има и термостат за помпата и захранване. Друго? Бъркам ли някъде? И последно, каква е цената на гофрето, което си използвал за серпентина. Благодаря предварително!Привет!
Ако искаш да захраниш въпросния радиатор чрез серпентина на димоотвода, а не от водната риза на котела-точно това трябва да направиш. Да го отделиш.
Помпа трябва. При мен бойлерите са близко и въпреки огромното хидравлично съпротивление на неръждаемото гофре помпата Грундфос работи с консумация 5 вата. При захранване на радиатор и твоята конкретика-нямам представа. Може и на по-висока степен. Да кажем 22 вата.
Разширителен съд ( РС ) ще трябва. Най-малкия като обем. Аз отделен РС не съм монтирал, защото грея само бойлери, системата ми е с хидрофор и 150л РС .
Термостат ще ти трябва. Няма смисъл помпата да върти ако водата е да кажем под 35-40 градуса. Най-простия и евтин за 10-15 лв ще ти свърши работа. Датчика му е хубаво да го монтираш в гилза точно на изхода на серпентината. Точно както при соларни системи.
Гофрето... и цената му?
Преди 2-3-4 дни писах в съседна тема относно фирмата.
Мразя рекламата, ако не намериш темата с търсачката пиши на лични.
Поздрави и успехи!!!
Да знаеш , че уловената безплатна топлина е най-сладка. Колкото и малко да е:-)