• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tateto - напреднал
какъв избор.....на спирателни вентили за чугунени радиатори-български.предстои подмяна,трудно или не затварят вече-45г. интересува ме добра марка .благодаря.
torbalan - Дървен философ
Чугунени радиатори не съм виждал от времето на соц-а...

Ако не знаеш присъединителните размери на съществуващите вентили, няма как да ти се отговори.

В такъв случай след края на отоплителния сезон - сваляш един радиатор, демонтираш вентилите от него и тръгваш по магазините.
tateto - напреднал
да,от тия са-дето дълго топлят.питането беше за добра марка,немски,италиански или др. останалото е ясно.
Трудно ми е да ти препоръчам марка...
lov - майстор
Може да се вкараш в приключение със смяната им. Това по принцип са си шибърни кранове и по лесния вариант поне според мен е да се опиташ да ги отремонтираш. Нямат нищо сложно в конструкцията си което да се износи и да не може да се оправи.
Виж ако ти е гъдел да имаш нещо лъскаво на стената дето само в началото ще го ползваш е друга работа. То като си балансираш системата един път няма какво после да ги въртиш. Иначе марки и модели бол гледаш да е месинг а не някакъв ЦАМ и да тези повече и те това е. Тоест е дебелостенен и не е спестяван материал. Това че е от някоя известна фирма съвсем не гаранция че е нещо много качествено.
lov написа:
...и да тези повече и те това е...

Тежи, а не тези...

Това за тежестта и аз мислех да го пиша. Ама знае ли човек.
tateto - напреднал
мръсотия в леглото на шибъра може би.ще го отворя ,но с лоената набивка не знам как да се справя .изобщо не горя от желание за демонтажи,горелки, гнили резби и т.н...
Преди края на сезона не се вкарвай в беля, освен ако проблема е много сериозен...
lov - майстор
Торбалан добре е разбрал че съм изял една буква. :)
+1 =D>
В место лоена набивка взимаш тефлонова лента но от дебелата и си я усукваш да стана като канап. Навиваш и тъпчеш с една отвертка. Пробвано на стари водопроводни кранове където по подобна причина е противопоказно да се свалят и подменят. Ако не ти е под налягане системата дори може на място да я подмениш. Е ще прокапе малко но не е нещо страшно.
Леглата се чистят лесно. А и не вярвам точно там да ти е проблема. По вероятно клеясало стебло и в резбата. И аз пак да потвърдя не се вкарвай в приключения.
tateto - напреднал
разбира се след сезона .сега още зор няма.източвам,ремонт,пълня и...късмет.благодаря за съветите и коментара. живели.
  • 1
  • 2

Тема "спирателни вентили-чугунени р-ри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: