Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Не. От чудесията има полза само във ветровити дни. Не очаквам да се избият тези пари от правилното горене в малкото такива дни.
С тая джаджа, разлика в горенето в тихи и ветровити дни, няма.
Купих регулатора, след като един ден бях принуден да намаля вентилатора на 8-9% и пламъкът пак беше издължен. Чувах свистенето на вятъра в комина.
Сега знам, че колкото и да духа вън, топлото ще е в къщата, а не през комина.
Икономически необоснована покупка.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед фев 25, 2018 5:16 pm, променено общо 2 пъти.
-penata- - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Не. От чудесията има полза само във ветровити дни. Не очаквам да се избият тези пари от правилното горене в малкото такива дни.
Купих регулатора, след като един ден бях принуден да намаля вентилатора на 8-9% и пламъкът пак беше издължен. Чувах свистенето на вятъра в комина.
Аха ясно защото комина ми е към 8-9 метра с керамични коминни тела и доста си дърпа та за това се чудя дали да не сложа клапа :?
gnt69 - майстор
https://photos.app.goo.gl/lUtOOHEVHa3WmLZo2
Прайх го в четвъртък, ама тока беше стабилен. 1.5/1.3
Не ми харесват хистерзисите на буфера. Ако отвориш повече температура на ползване няма ли да е по добре.
Аз съм нагласил да гаси когато в долната част на буфера стане 56, и да пали когато в горната част стане 42 градуса.
А Дряновския да е жив и здрав, голям пич. Имам да го черпя аз, ама ми е далече и нямам път натам. Закъсах с виното тая година много вино не мога да го изпия, пък и тия от Еконта нещат да носят вино. Ама ще измисля вариант. :partyman:
gnt69 написа:
https://photos.app.goo.gl/lUtOOHEVHa3WmLZo2
Прайх го в четвъртък, ама тока беше стабилен. 1.5/1.3
Не ми харесват хистерзисите на буфера. Ако отвориш повече температура на ползване няма ли да е по добре.
Аз съм нагласил да гаси когато в долната част на буфера стане 56, и да пали когато в горната част стане 42 градуса.
А Дряновския да е жив и здрав, голям пич. Имам да го черпя аз, ама ми е далече и нямам път натам. Закъсах с виното тая година много вино не мога да го изпия, пък и тия от Еконта нещат да носят вино. Ама ще измисля вариант. :partyman:
Радиаторите ми са преоразмерени, както съм писал и в други теми, но не съм поставил във всички помещения. Оставям вратите отворени.
В момента положението е като с недостатъчна радиаторна мощност.
Горната температура(долу, в буфера) се достига градус преди да се загаси горелката по температура, плюс загубата до буфера или грешкато от контролерите, но е опитно установена.
Виното го пълни в бутилки от менерална вода и обявявай написаното на етикета!
gnt69 - майстор
Радиаторите ми са преоразмерени, както съм писал и в други теми, но не съм поставил във всички помещения. Оставям вратите отворени.
В момента положението е като с недостатъчна радиаторна мощност.
Горната температура(долу, в буфера) се достига градус преди да се загаси горелката по температура, плюс загубата до буфера или грешкато от контролерите, но е опитно установена.
Виното го пълни в бутилки от менерална вода и обявявай написаното на етикета!
Не разбрах напълно. При тебе кой пали горелката. Гледам има само 7 градуса хистерзис.
Пък това за куриера е идея. Че и кайсиевата се задържа много. Всяка година варя а не мога да изпия сварената ша са развали. Те у Дряново кайсии нямат само сливи. Дали ще го зарадвам с кайсиева. :partyman:
gnt69 написа:
Не разбрах напълно. При тебе кой пали горелката. Гледам има само 7 градуса хистерзис.
Контролера на буфера. Температурата е висока, а хистерезиса малък, понеже радиаторната мощност е малка и не може да сгрее къщата иначе.
Час работи, два почива горелката. Буфера е 500 литра.
А за кайсиевата, щом си доволен, жеста е важен.
gnt69 - майстор
Според мен намали запалването на 50-55 и още ще се отвори времето между паленията. Сега много прегряваш палиш на 70 градуса. Тя толкова бързо не изстива къщата ама ти си знаеш, във всяка къща е различно.
При мен като е топло свалям запалването на 40 градуса и пали по веднъж на ден. Като е под нулата /както сега е -5/ съм на 44 градуса запалване и пали по 2 пъти на ден в по топло по веднъж. :partyman:
-penata- написа:
Аха ясно защото комина ми е към 8-9 метра с керамични коминни тела и доста си дърпа та за това се чудя дали да не сложа клапа :?
Пена, ето прясно клипче от днес. Вижда се как работи във ветрилника. Без клапата голяма част от топлото бяга в комина, а дори и да клеча до горелката, мога ли да корегирам вентилатора при всеки порив на вятъра.
https://photos.app.goo.gl/vQbOAyTMFftRJdgm2
-penata- - специалист
-penata- написа:
Пена, ето прясно клипче от днес. Вижда се как работи във ветрилника. Без клапата голяма част от топлото бяга в комина, а дори и да клеча до горелката, мога ли да корегирам вентилатора при всеки порив на вятъра.
https://photos.app.goo.gl/vQbOAyTMFftRJdgm2
Мерси за клипчето :) ще слагам и аз.Със сигурност ще има ефект защото пламака с едни и същи настройки веднъж е 30см.висок след малко като я погледна едвам мъждука на една и съща степен
димитар кисиов - специалист
На колко киловата е монтирана клапата

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: