Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
момчета на дисплея доло в ляво има пламаче НЕ зачертнато защото горелката работи а цифрите до него варират от 45до 170-5 осветителност , да не би да се е запрашила сондата #-o
димитар кисиов написа:
На колко киловата е монтирана клапата
Не разбирам каква е връзката, но клапата е монтирана на комин, който обслужва котел с 20 киловатова горелка.

Марко, почисти главата на горелката от нагар! Почисти и фотото!
markoscbr - специалист
Трифоне само преди седмица го правих основно на котела и горелката , това не значе че няма да го направя , преди малко бях при котела даже цифрите до пламачето бяха 19-20
tihomir123 - специалист
Къде се намира фотодатчика да го почистя и аз, че не съм го чистил още тази година?
tihomir123 написа:
Къде се намира фотодатчика да го почистя и аз, че не съм го чистил още тази година?
Като вдигнеш капака, в дясно под платката и напред, дебеличък сякаш коаксиален кабел, стегнат със сива пластмасова гайка.
Развиваш гайката, която го стяга и издърпваш.
Не съм го чистил от 2015та. Веднъж само го извадих да видя дали има.

Марко, остъргвам нагара по главата през два-три дни. Все си има.
Последните дни опитвам друг режим. Още не мога да преценя дали има разлика.
Понякога купчинката се повдига и почва да не вижда добре пламъка.
Опитай да прецениш силата на пламъка дали съответства на показанието на дисплея!
markoscbr - специалист
ееееееееее аз съм се изоставил тогава бе Трифончо но утре следобед го натискам , там е работата че не съответстват на цифрите иначе плака си е буен като за 2ра ст , но ми прави впечетление като изчистя горелката пламака е вертикален плътен подковата се вижда добре и след 2 дена почва да полягва напред домързява го :yawinkle:
andy_forresite - майстор
На 1.8/1.4 фотосензорът се сваля с издърпване. Черен гумен шлаух го държи.
Още не съм го чистил, но сега след като го пиша, ще се смарангяса до края на седмицата. Засега показва до 189.
markoscbr - специалист
ееееееееее аз съм се изоставил тогава бе Трифончо но утре следобед го натискам , там е работата че не съответстват на цифрите иначе плака си е буен като за 2ра ст , но ми прави впечетление като изчистя горелката пламака е вертикален плътен подковата се вижда добре и след 2 дена почва да полягва напред домързява го :yawinkle:
markoscbr - специалист
Анди къде ти показва 189 на мен до пламачето ми варират цифрите от 40 до 100
markoscbr написа:
Анди къде ти показва 189 на мен до пламачето ми варират цифрите от 40 до 100
Анди сигурно е зает.
Те точно там, до пламъчето.
Явно трябва да го почистиш тоя фотосензор ли е датчик ли, и да си чистиш горелката на два дни, както сам си забелязъл, че на втория ден, след почистване, се променя горенето.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: