Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Chainsaw - напреднал
Като научиш,че имената на държавите се пишат с главна буква ще отида...
Krass - майстор
Жалко,че в ютуб едно читаво ревю няма на български,касаещо българските електрожени или поне тези,които или са преправени в България или изцяло направени там...
https://www.youtube.com/user/ThePansim
fore - майстор
Chainsaw написа:

И ти като научиш какво е диод и какво е бобина и на кой машини липсваше, тогава казвай какво и къде липсва и с какво се компенсира !

И тук основно има продавачи и всички въпроси са тенденциозни и с цел реклама, така че кой какво е купил няма кака да се разбере.
Avas_co - майстор
fore написа:
Chainsaw написа:

И ти като научиш какво е диод и какво е бобина и на кой машини липсваше, тогава казвай какво и къде липсва и с какво се компенсира !

И тук основно има продавачи и всички въпроси са тенденциозни и с цел реклама, така че кой какво е купил няма кака да се разбере.
Форьо, не е баш така работата.
Аз лично съм имал допир и с тримата "тенори", и мога да кажа добри думи за всички.
Имам машини и от тримата, ми ОК е работата.
Конспирациите са основно в твоята глава.
П.П.
Я, Панайот си дигнал цените на машините, хм интересно.
Chainsaw - напреднал
Krass написа:
Жалко,че в ютуб едно читаво ревю няма на български,касаещо българските електрожени или поне тези,които или са преправени в България или изцяло направени там...
https://www.youtube.com/user/ThePansim
Потребителя,които си цитирал прави инвертори и всичките му клипове са с цел тест и нищо друго.
Аз говоря,за нещо такова : https://www.youtube.com/watch?v=31lu4L4x-5g.Тук по нашите ширини такова ревю надали би се направило,защото ще накърни и/или засегне интереса на производителите и със сигурност някой ще страда.В крайна сметка потребителите губят,защото никой реално не знае кой какво получава за парите,които е дал.В руското ревю победителя,който отгоравя на надписите,струва в Русия под 150 лева (без доставка).А в нашата мила родина повечето продавачи купуват максимално най-евтините китайски инвертори и ги продават кой знае на каква безбожна надценка (ден-година храни).Гаранцията разбира се е само формална...
Разбира се не слагам всички под общ знаменател,но съм убеден,че повечето надали биха съдействали при проблем.

Спомням си преди няколко години си бях купил машина за дърва - електрическа.Тогава цената и беше ~420 лева.Бях направил сайт за всичките модели,със снимки с подробна информация,тех.характеристики,клипове и т.н.Реших да споделя тук,...и още в самото началото бях обявен,че едва ли не рекламирам продукта,което разбира се не е вярно.След това си дадох сметка,че е излишно споделянето на информация.Скоро погледнах въпросната тема и видях,че са започнали да вярват на това,което аз си бях закупил преди време,но трябваше да минат години.
Ако всеки тук споделя мнение,впечатление,снимки,клипове към покупката си,то със сигурност форума ще е доста по полезен,а не както г-н Fore прави да защитава Райдъра си в тая тема.Българина много се дразни,когато разбере,че се е прекарал...ами четете бе,ровете в интернет и шанса да се "прецакате" ще падне,като процент - толкова е просто.Само че,като никой нищо не споделя трудно ще изберете правилната покупка.Затова и писах,че в ютуб няма нищо за електрожените освен един клип на който тестват различни видове електроди.

Fore,не ми е нужно да знам компонентите на машината,защото не съм производител.Който има проблеми с машината си да се интересува какво има вътре и как работи.
resistbody - майстор
Chainsaw написа:
А в нашата мила родина повечето продавачи купуват максимално най-евтините китайски инвертори и ги продават кой знае на каква безбожна надценка (ден-година храни).Гаранцията разбира се е само формална...
Разбира се не слагам всички под общ знаменател,но съм убеден,че повечето надали биха съдействали при проблем.
Това НЕ може да бъде отнесено към последно коментираните 3 фирми(арго/дел/иза). Изключителни професионалисти и най-вече хора.
Тест може да ти направи или поне да каже само Avas_co, защото спомена че има и от трите фирми машини.. А и си има тема за инверторите с коментари за машините, но рядко някой да налее едни 1000++ лв за да заснеме видео което ще гледат 100човека... тука не сме Русия или САЩ...
Chainsaw - напреднал
resistbody написа:
Chainsaw написа:
А в нашата мила родина повечето продавачи купуват максимално най-евтините китайски инвертори и ги продават кой знае на каква безбожна надценка (ден-година храни).Гаранцията разбира се е само формална...
Това НЕ може да бъде отнесено към последно коментираните 3 фирми(арго/дел/иза). Изключителни професионалисти и най-вече хора.
Тест може да ти направи или поне да каже само Avas_co, защото спомена че има и от трите фирми машини.. А и си има тема за инверторите с коментари за машините, но рядко някой да налее едни 1000++ лв за да заснеме видео което ще гледат 100човека... тука не сме Русия или САЩ...
Тях не ги включвам,защото за добро или лошо се спрягат имената им тук,което е показателно.
Avas_co - майстор
fore написа:
Го'син Chainsaw и ти си некъв продавач ...... Баси ма..ата.... тука е като черна дупка. :prayer: Инверторна черна дупка на тримата тенориийййй + го'сина по горе.
Колкото повече ровя в тоя нет все повече затъвам в коментари като на го'сина.... :x
Форьо, то както се оказа и ти си някакъв продавач, и то не особенно коректен, та ...
Тоя твоя прословут Райдер, смятам че не е съвсем лош, сигурно схемно ще е едно към едно с моя син китаец, та най-вероятно и с базични електроди ще работи добре.
Не става ясно, какъв ти е на теб проблема с търговците, нещо те е яд ли ?
Нямам идея, как са сега нещата на Драгозов, старите много ОК, ма хората са доволни и цената добре.
Дел мисля са ясни, имат си кусури, но са много коректни и е приятно да работиш с тях.
Панайот ... хм, от старите му неща съм пипал еднократно една машина, малко ми е трудно да споделя ясно мнение, свидетелите знаят.
Имам от новите му, ми имам ласкаво мнение, такова е и на доста по-компетентни хора от мен, е малко е по-скъпичко.
Та на теб, каква викаш ти е тезата ?
Chainsaw написа:
resistbody написа:
Chainsaw написа:
Тях не ги включвам,защото за добро или лошо се спрягат имената им тук,което е показателно.
Едва ли ще е обективно да правя сравнение.
Най-малкото машините са изпълнени по различни технологии, едната е бая по-ячка и т.н.
Пък и аз съм далеч от това, да съм баш компетенция по въпроса.
Virtex - майстор
Каква е разликата между TIG "HF" и TIG "Lift" ?
elektrozen - помощник
Не бях влизал доста време тук, поради проблеми с регистрацията, и в крайна сметка си направих нова.
Но, гледам нищо не се е променило. Все същите дребни заяждания...
Някой искаше тест - колега, /по форум/ тест на какво???
Може да се тества работа на понижено напрежение, на ПВ, на килограми, на сантиметри...даже и на красота.
Но всичко това не е показателно за субективното усещане от заваряването. Там си трябва човек да пипне. Няма как усещанията при работа с различна машина да се покажат на клип. Освен това - какви машини да тестваме?
Едната е 3.6кг /визирам моята 150Амперова/ другата примерно 8.5кг 200А
Е, ясно е коя ще има по-високо ПВ
Това прави ли я автоматично по-добра??? :idea:
А? :)
За някой е важно работа с 4мм по 10 електрода на веднъж, за други е важно лека и малка по размери машина.
Разберете - машина се купува според работата която се очаква да върши в примерно 80% от случаите.
И, писаници за разни "тенори" - смешно е! Никой не може насила да накара някой да си купи нещо.

Chainsaw - а нещо за гаранцията да споменеш? Там искаш ли да правим сравнение???
Че масово в базари и продавалници се продават машини БЕЗ!!! никаква гаранция и документи!

Наско - цената наистина отиде леко нагоре. Очаквам че няма да съм само аз, но...всеки сам си знае докога може да стиска зъби :)
Освен това, стремежа към по-ниска цена, неминуемо води до компромиси. Винаги! А аз не искам да правя такива с качеството на моите инвертори! Ниските цени и посредственото представяне ги оставям за други.

Virtex - HF е безконтактно високочестотно запалване на дъгата, а другото е с докосване на електрода до детайла и отделянето му нагоре. Тогава възниква дъга. И двете си имат минуси и плюсове
Последна промяна от elektrozen на пет мар 02, 2018 8:58 am, променено общо 1 път.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: