Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
утре ще е Трифоне ,беше чист дачика но иска чистене котела ок благодаря
jolobg - специалист
Здравейте! Проучвам вариант Expert20+RB20 и получих оферта за доставка на комплект Expert20 и Пелетна горелка GREYKO RB 20 STAR и Wi-Fi модул. Има ли някой от вас информация за новата модификация на горелката и модула - нови/подобрени функции, отдалечена връзка/управление :?: Не намирам нищо на сайта на Грейко & дистрибутори :? Ще направя запитване и към дистрибутора, и (надявам се) като получа отговор, ще го постна тук.
andy_forresite - майстор
Виж и кюнците. Аз три пъти ги свалях този сезон. 7 минути трае сваляне, шомполиране с метална четка и връщане обратно плюс изриване на пепелта във фукса.
Със сигурност първите 24 часа след почистен котел температурата на пушека е по-висока отколкото след 24 часа. За n-ти път го наблюдавам това и всеки път е едно и също. След петия ден качва по един градус мерено външно на кюнеца, което за мен е по-точното измерване що се касае до определяне момента за профилактика. Вътрешните термометри наистина измерват температурата в кюнеца, което ни интересува ... в някаква степен, но за няколко дни сондата така се полепва с мизерия, че вече показва 15-20 и повече градуса по-малко от реалното.

Не, нямаме. Ти ще си информатора както е тръгнало.
markoscbr - специалист
jolobg,има доста изписано но трябва да четеш от началото за да ти се изясни ,не че на мен ми се е изяснило но много малко съм напреднал .Ако си компютърно грамотен ще имаш успехи ако си като мен скаран големи ядове и постоянно ще пишеш в форума, момчетата са отзивчиви
jolobg - специалист
markoscbr, би ли дал линк към пост/тема, защото въпреки че от ~ +2 мес. само чета (това ми е първият пост изобщо по тази тема), не можах да намеря нищо за GREYKO RB 20 STAR и взаимодействието ѝ с Wi-Fi модул! Благодаря предварително!
markoscbr - специалист
Wi-Fi модол бях чел в форума че някой си беше сложили или иска да си сложи обаче не мога да ти кажа , други съфоромци който знаят да помагат
losh1 - помощник
Здрасти ето малко за Wi-Fi модул от lamer4o333
http://stanimir.simnet.tv:8090/guest/
viewtopic.php?f=10&t=56132&start=60
lamer4o333

от lamer4o333 » нед дек 03, 2017 3:06 pm
Re: Температурен мониторинг GREYKO RB (NPBC)
Здравейте отново , лятото както се сещате нямх много време да си играя с мониторинга. Но от както застудя ме засърбяха ръцете и понаправих някой неща. Качих софтуера на Raspberry PI, добавих му да изчислява изгореното по дни и по месеци , добавих и функционалност за следене без да може да се пипа(това в случай че някой иска да даде достъп на другите да следят как му гори горелката и съответно при проблем да му дават съвети без да могат да променят нищо по нея ) .Ето как изглежда системата на моята горелка.
Прикачен файл:
RasPi.jpg

За да имате системата трябва да си закупите.
1. Raspberry pi 2 или 3 , кутиика за него по желание .
2. Захранване за него (става зарядно от телефон поне 2А, ако имате старо и не ви трябва) .
3. SD карта 16 GB или по-голяма клас 10 или SSD диск 32 GB или по голям.
4. Кабел USB към РС232.

Изпращате ми картата или диска , слагам ви софтуера като ми казвате точно каква е вътрешната мрежа на вашия рутер и SSID то ако искате да се връзва безжично. Слагам ви софтуера връщам ви картата или диска връзвате всичко към горелката и ето имате си web monitoring.
Препоръчвам да си взимате SSD диск , защото при тестовете които правихме при мен и при приятели се установи че SD картите са много нестабилни и при няколко отпадания на захранването докато системата работи се поврежда файловата система , при SSD дисковете не е така. Пробвана е системата и със механичен твърд диск от лаптоп и работи но там е специфично че трябва да си закупите кабел USB към HDD със външно захранване, защото Raspberry -то не може за захрани механичен диск самостоятелно. Някой ако има изостанал непотребен такъв диск от стар лаптоп е вариант.

Няма да ви пускам линкове от къде да си закупите тези неща по обясними причини. Мисля че всеки от вас може да ползва гугъл и да си намери. Могат да се намерят в България от доста места и на различни цени.

Накрая пускам ви линк към моята система, която работи 24 непрекъснато ако някой иска да погледне реално за какво става въпрос.
grants - специалист
Здравейте колеги.
Искам да споделя за моето управление на горелка рб 20 реализирано през телефона.Със стаен термостат COMPUTHERM съм,и си закупих едно устройство SONOFF TH 16 закупено от Ebay, има ги и тук.Сваляте едно приложение EWELINK.Заключвате стайния термостат да не подава команда за изкл. т.е. да не гаси горелката, а sonoff устройството да прекъсва захранването на стайния термостат.От приложението си нагласяте седмичния ви режим на работа ,както и от там може да подавате команда за принудително палене и гасене на горелката.ТЕ ТОВА Е.
-penata- - специалист
Някой може ли да ми каже какъв стаен термостат да си взема да е безжичен и с добър обхват
grants - специалист
-penata- написа:
Някой може ли да ми каже какъв стаен термостат да си взема да е безжичен и с добър обхват
Qomputhem

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: