• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,
От 2 дни имам проблем с падащ бушон- този за контактите. Не съм добавяла нови уреди, не съм пробивала или правила ремонти, проверих и за евентуални оголвания на кабел или овлажняване на контакти или кабели - нищо. Гасне когато влюча климатика, печката за готвене или сушоара. Поне това съм установила за момента. Но пак да спомена - аз и преди ги включвах и нямаше никакви проблеми. Имам едно съмнение, за кабела на готварската - той е включен не в контакт, и предпазния му капак е леко откъртен. Като нищо кабелите са се поразместили. Дали е възможно да е от това примерно?

Как да уставовя от къде идва това пренатоварване? И евентуално ако имате някой майстор да препоръчате, то е ясно че сега в почивните дни едва ли ще се заеме, но поне да е човек съвестен, който да погледне.
Andri01 - майстор
Майстор? ОК! Къде-Пазарджик,Перник,Левуново ,Варна... :?
plamen6703 - майстор
Ослушай се за услужлив съсед, винаги се намира някой, който да подочува от тия неща и да открие къде е проблема :)
moimoimoi - майстор
вероятно предпазителя е финиширал
нов е 6-7лева
Andri01 - майстор
То и тука има елекрошопи,какво пък !Да не се спотайват,все пак не всички съпруги четат сайта,нали?:“
Ще сменя утре предпазителя и ще проверя дали не е разхлабен кабела свързващ готварската печка. Ако не се появя до края на уикенда, вероятно ме е тръшнал тока :? :cool:
Andri01 - майстор
Сакън,не! На тока това му е лошото,че като те удари ,не можеш да си го върнеш. Ползвай готварската печка на комшията пък после: :partyman: .
iliya_i - майстор
Ако бушона не пада, когато нищо не е включено, значи проблема не е в кабела на печката.
И бушоните душа носят - не са вечни. :-D
Намерих един ентусиаст, електричар каза бил, да видим :-) Утре ще смени той бушона, а днес сме на сандвичи, за мен в допълнение малко уиски за успокоение на нервите :partyman:
Благодаря за отговорите, ще пиша до къде съм стигнала с тия тоци ...
  • 1
  • 2

Тема "Пада бушона- не мога да намеря проблема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: