Благодаря на всички отзовали се за съветите. Преведох си страницата, не знам защо не го направих преди, а чакам някой да ми каже, може би, защото просто искам информация от потребителя, а не от търговеца, въпреки достатъчното материал за четене тук и по други форуми. Но това ясно, цената си я пише параметрите също. Определено не ми харесва, че стайния е с кабел и предполагам ако ще е този контролер, то ще е без Ст.Т. Кажете само относно доставката, колко ще излезе? Ако някой си е поръчвал така през сайта с доставка по куриер.
Относно избора ми на котел... Забелязали ли сте как хората защитават избора си или постъпките си пък дори да е очевидно, че правят грешка? Това е един вид защитен механизъм на АЗ-ът, като по този начин, подсъзнателно човек се стреми да запази добро настроение, да рационализира и се чувства по-добре. Та така и аз...
Изпаднах малко в лирично отклонение и съвсем не по темата, но за избора ми на котел имам няколко причини. Първо и най-важно, че е втин. Ако го взема без оригиналния контролер, за което се пазаря сега с доставчика и тъй като е специална поръчка от завода в Турция, то само от там ще си спестя 250 долара (които апропо, не разбирам за какво пък чак толкова много са). Освен това, този EKY/S 30, за разлика от по-популярния EK3G/S 30, е четириходов и има фабричен топлообменник за димоотхода. Та ако все пак го купя без смотания контролер, всичко, заедно с доставката, ще излезе на цена от около 2500 лв с ДДС. Допълнителен топлообменник, ще си направя сам, железа и ламарини бол, тъй като имаме малка работилничка за порти, огради, сенници (дано не прозвучи като реклама) и т.н. Дори 5 градуса от това дето изхвърча през комина да уловя, все си е на далавера, защото е без пари
Относно вентилатора, че ще се сменя... ами има голяма вероятност да похарча някой лев там, но пак всичко ще излезе доста под цената на Дефрото например. А и със самоделния топлообменник, всичко което губя, ще го върна обратно, нали така? Колко е хубаво, че точно в този кусур има толкова ефективна корекция...Има и друга причина - май-май, ме сърбят ръцете да човъркам и да си играя с неща от който не разбирам - топлотехника, термодинамика, електроника... защото съм си питко-любопитков и ми е интересно, а и колко ще съм горд да си направя нещата сам и евтино
Хайде, надух ви главите с глупости...
И все пак, наистина нищо от това, не е по темата а просто рационализация на АЗ-ът ми. Да се върна на заглавието. Много ми харесва контролера, много опростен и лесен за работа изглежда и ако мога да се сдобия с такъв по някакъв начин, ще го купя, но без стайния. Преди време, около Нова Година, имаше групови поръчки и ходене до Полша - такова очаква ли се скоро да се случи? Знам, че е по-скоро не, защото ентусиастите във ваше лице, вече си имате играчки, но аз да си питам. Благодаря отново на всички, напълно наясно съм, че без съветите от тук , няма как да се справя!
Относно избора ми на котел... Забелязали ли сте как хората защитават избора си или постъпките си пък дори да е очевидно, че правят грешка? Това е един вид защитен механизъм на АЗ-ът, като по този начин, подсъзнателно човек се стреми да запази добро настроение, да рационализира и се чувства по-добре. Та така и аз...

И все пак, наистина нищо от това, не е по темата а просто рационализация на АЗ-ът ми. Да се върна на заглавието. Много ми харесва контролера, много опростен и лесен за работа изглежда и ако мога да се сдобия с такъв по някакъв начин, ще го купя, но без стайния. Преди време, около Нова Година, имаше групови поръчки и ходене до Полша - такова очаква ли се скоро да се случи? Знам, че е по-скоро не, защото ентусиастите във ваше лице, вече си имате играчки, но аз да си питам. Благодаря отново на всички, напълно наясно съм, че без съветите от тук , няма как да се справя!