• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте, наскоро смених дограмата на жилището. Забелязах, че духа, особено в долната част. Най-силно се усеща на раи зстояние от прозореца. Усеща се и от към пантите. Имам съмнения за обръщането, което е без изолационни ленти, с фибран и шпакловка отвътре и теракол отвън. Мога ли да обработя фугите отвън и отвътре с Ceresit FT 101 Flextec и дали ще има ефект? Или някакъв друг съвет да дадете как да изолирам така, че да не духа. Да се монтира отново дограмата с изолационни ленти не е вариант на тоя етап.
lyubohar - майстор
Има ли радиатор под прозореца?
При мен има ниша за него и там стената е много тънка-половин тухла и касата ляга съвсем малко-2-3см.
Сложил съм перваз отвътре и отвън и вече не духа.
Ако и при теб е така може по някакъв начин да уплътниш отдолу.
Духането до пантите нямам идея защо е така.
Само под два от прозорците има радиатор, мястото не е проблем. За первазите също се чудя дали няма да решат проблема. Мога ли да ги монтирам след като е обърнато и боядисано?
miliad - майстор
Без детайлни снимки не вярвам да получиш адекватен отговор.
Относно силиконите, за вътре се ползва акрилен, за вън-устойчив на влага и с UV защита.
Можеш да сложиш перваз допълнително стига да имаш необходимото разстояние под крилото на прозореца.
Най-добре е да се провери обкова на дограмата, дали осигурява необходимото притискане на крилото към касата във всички точки-от специалист.
Ето няколко снимки. Специалист идва - този, който монтира дограмата и сложи допълнително скрита панта отдолу, но пак духа. Според него е нормално малко да се усеща подухване. Ние имаме 9 прозореца в дневната и малко подухване от всеки си е тиферич.

Прикачен файл

20180302_103248_M.jpg
20180302_103248_M.jpg (60.28 KиБ) Видяна 2628 пъти

Прикачен файл

20180302_103208-m.jpg
20180302_103208-m.jpg (63.19 KиБ) Видяна 2628 пъти

Прикачен файл

20180302_154201-m.jpg

Прикачен файл

20180302_103048_M.jpg
20180302_103048_M.jpg (5.12 KиБ) Видяна 2628 пъти
miliad - майстор
Мрънчо написа:
Ето няколко снимки. Специалист идва - този, който монтира дограмата и сложи допълнително скрита панта отдолу, но пак духа. Според него е нормално малко да се усеща подухване. Ние имаме 9 прозореца в дневната и малко подухване от всеки си е тиферич.
Тези снимки не показват нищичко. А фразата в червено ми показва, че не разбираш нищо от материята или не можеш да обясниш коректно.
Извикай друг специалист. Не вярвам проблема да е в обръщането, имаш изкривена каса/ най-вероятно/ и за това духа от мястото където пантата прегъва вътрешната гума.
Но това е предположение само.
zz_stefanov - майстор
От пантите в повечето случаи си подухва, като се погледне снимката се вижда как обкова притиска уплътнителя. Отделно настройване на ексцентриците, проверка дали всички насрещници се достигат от палците и настойка
Junak - майстор
Еми дограмата ти е на "лятно" Вземи завърти ексцентриците. Потърси как се "настройва" на "зимно" и "лятно".
Благодаря, ще пробвам да ги пренастроя. Монтажистът каза, че това е универсално положение и за зима и за лято. Иначе да, не съм много наясно с материята, това за скритата панта пак е израз на този, който я монтира. Знам само, че при старата дървена дограма поддържахме 22-23 градуса в стаята, сега градусите са 17-18. При това миналата зима беше наистина студена. И понеже от фирмата казват, че всичко е перфектно се опитвам сам да разуча как да си помогна. Относно това, че пантата е притиска така уплътнението - ок ли е?
miliad - майстор
Ето ти една тема за четене щом искаш да се образоваш.
viewtopic.php?f=16&t=2909
Това с този модел панта е нормално положение. Ако имаш възможност разгледай отвън затворен прозорец и виж дали крилото е притиснато към гумата на касата по цялата периферия.
  • 1
  • 2

Тема "ПВЦ дограма - "обръщане"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: