koveslav написа:Аз пък не чух в цялата тази тема един поне да се оплаче.Да сподели,че му е изгоряла машината(недай си боже),че не е постигнал еди какви си резултати при опит с еди-какви си електроди,че му прегрява машината и не му стига ПВ и т.н. Никой не се оплаква от нито една машина,всички щастливи и доволни,а после изведнъж-избора бил сложен.Чак съмнително изглежда тази работа,всичко ли е толкова розово при всички марки и модели...

Сега и тебе ще те обвинят в конспирация. Важното е че се досети нещо което е съществено. А именно по формите всички са Светци и това за което говорят е THE BEST. Както е и тук.
Забравяш обаче че точно аз споменах че още когато купих моя инвертор и имах проблем с блока за избор на мощността, който изгоря на най горната платка. Един мощен транзистор (Тошиба) беше цъфнал. След като го дадох в сервиза го ремонтираха. Бяха добавили група от резистори и бяха подменили разни изгорели елементи.
Този единствен транзистор с подобна мощност на най горната платка, като на "ключовите" беше подменен и му беше прерязана едната писта към него. На местото на пистата е поставена тънка жичка. Явно играеща роля на бушон.
Аз пък му сложих и малък радиатор, защото загряваше при продължителна работа при най ниските ампер. Вероятно за това и е пробил. Тогава заварявах на 20 ампера.
Така че аз съм дал и предимствата и проблемите при моят инвертор. Явно платката за управление имаше нещо недоизчислено когато работи в ниска мощност, което чрез добавяне на още резистори се коригира. От тогава не съм имал проблеми. Скоро заварявах една дебелан арматура. Около Ф 30 плътно желязо. Ползвах 2,5 мм електрод. И свалих заваръчният ток на 110 ампера. Завари го идеално, че даже и тока беше висок. За това и харесвам по тежкият и обемен Мосфет.
Проблема на моя инвертор е, че не е интересен тук. Тук има друга битка. Битка на "идеалните".
Ето това е проблема Avas_co на търговците. Те няма да тестват, няма да ти кажат че продаваният уред е дал еди какъв си дефект. Те продават и рекламират. Купили са партида от даден уред и трябва да я продадат.
Последна промяна от fore на съб мар 03, 2018 3:06 pm, променено общо 1 път.