Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
fore - майстор
koveslav написа:
Аз пък не чух в цялата тази тема един поне да се оплаче.Да сподели,че му е изгоряла машината(недай си боже),че не е постигнал еди какви си резултати при опит с еди-какви си електроди,че му прегрява машината и не му стига ПВ и т.н. Никой не се оплаква от нито една машина,всички щастливи и доволни,а после изведнъж-избора бил сложен.Чак съмнително изглежда тази работа,всичко ли е толкова розово при всички марки и модели...
:partyman:

Сега и тебе ще те обвинят в конспирация. Важното е че се досети нещо което е съществено. А именно по формите всички са Светци и това за което говорят е THE BEST. Както е и тук.

Забравяш обаче че точно аз споменах че още когато купих моя инвертор и имах проблем с блока за избор на мощността, който изгоря на най горната платка. Един мощен транзистор (Тошиба) беше цъфнал. След като го дадох в сервиза го ремонтираха. Бяха добавили група от резистори и бяха подменили разни изгорели елементи.
Този единствен транзистор с подобна мощност на най горната платка, като на "ключовите" беше подменен и му беше прерязана едната писта към него. На местото на пистата е поставена тънка жичка. Явно играеща роля на бушон.
Аз пък му сложих и малък радиатор, защото загряваше при продължителна работа при най ниските ампер. Вероятно за това и е пробил. Тогава заварявах на 20 ампера.
Така че аз съм дал и предимствата и проблемите при моят инвертор. Явно платката за управление имаше нещо недоизчислено когато работи в ниска мощност, което чрез добавяне на още резистори се коригира. От тогава не съм имал проблеми. Скоро заварявах една дебелан арматура. Около Ф 30 плътно желязо. Ползвах 2,5 мм електрод. И свалих заваръчният ток на 110 ампера. Завари го идеално, че даже и тока беше висок. За това и харесвам по тежкият и обемен Мосфет.

Проблема на моя инвертор е, че не е интересен тук. Тук има друга битка. Битка на "идеалните".

Ето това е проблема Avas_co на търговците. Те няма да тестват, няма да ти кажат че продаваният уред е дал еди какъв си дефект. Те продават и рекламират. Купили са партида от даден уред и трябва да я продадат.
Последна промяна от fore на съб мар 03, 2018 3:06 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Продай ми го тоя Райдер. А, и една кутия електроди 2,7мм ако ти се намират.
agj - майстор
Chainsaw написа:
Аз говоря,за нещо такова : https://www.youtube.com/watch?v=31lu4L4x-5g.Тук по нашите ширини такова ревю надали би се направило,защото ще накърни и/или засегне интереса на производителите и със сигурност някой ще страда.В крайна сметка потребителите губят,защото никой реално не знае кой какво получава за парите,които е дал.
Подобен клип може да направи,само някой голям технически хипермаркет или крупен вносител на заваръчна техника, които разполага с различни марки модели машини, от горе долу един клас.Иначе подобен клип направен от даден от производител не би бил коректен спрямо конкурентите!
По скоро нещо такова https://www.youtube.com/watch?v=Z0fen9E ... y&index=37 би било изключително полезно и за потребителя и за производителя който рекламирайки стоката си дава полезна информация както за функциите на машината си, така и за тяхното значение.
Големите производители правят точно такива обучаващи клипове с които съответно върви и реклама на стоката им!Няма накърнени интереси, няма обидени и ощетени,потребителя е щастлив и доволен ,че хем е научил нещо полезно, хем си е избрал и правилния апарат!
Въпроса е дали нашите производители могат или по скоро дали желаят да си позволят подобни реклами.
iivanov - майстор
tsenkov написа:
Как смяташ да се купят 4-5 различни електрожена, да се наеме заварчик,да се осигури място,електроди и т.н. е без пари нали? И защо го правят?
Навремето имаше идея за сбирка на електрожените , като резултата се филмира . Трябваше да има и скара с бира . В другия форум се беше организирало нещо подобно , ама гадовете от/около Пловдив си затраяха и останалите го разбрахме пост фактум . :partyman: Резултатите също бяха "засекртени". Вероятно снимковия материал е бил размазан и най-вече извън фокус. :weedman:
tsenkov - специалист
Мисля че не се реализира идеята.
Chainsaw - напреднал
tsenkov написа:
Не се заяждам. Просто няколко пъти бях сериозно подведен от такива "изследвания". Да не говорим колко глупости съм гледал .Как смяташ да се купят 4-5 различни електрожена, да се наеме заварчик,да се осигури място,електроди и т.н. е без пари нали? И защо го правят? За да си спестиш ти някои лев или да направят реклама на нещо? Какво ти пречи да го направиш ти а не да чакаш наготово. Трябва да си наясно че за 200лв няма да получиш машина за 2000. Ама мечтите са хубаво нещо! Ма нещо Коледа мина!
Не смятам и не съм споменавал,че трябва да се купят.Може да се предоставят,както по принцип се правят повечето ревюта,а след представянето се връщат обратно на производителя.Както и Панайот спомена някъде - пълно щастие няма.Така че е ясно,че всеки от 3-те производителя ще си има и плюсове и минуси към всеки негов продукт.Въпроса е...искат ли да направят реклама на продукта си и същевременно бъдещите потребители,които не са се сдобили още с инверторни електрожени (а и не само те) да разберат повече относно машините им,или всички ще четат тук коментари като : "Ми ОК са си" ?

Колкото до това,АЗ да съм си спестил някой лев - с грешка си.На мен каквото ми трябва ще си го купя,но нали идеята е нещо общо да направим,в полза за едните и другите.Аз ревютата мога да направя,но не и да купувам машините,защото няма какво да ги правя след това.А и някак си да набия над 1000 лева и да правя мечешки услуги на четящите/гледащите и продаващите не върви...

От мен мога да дам : Време, 1;2 вида електроди,планки и желание.Останалото от другите.Ако някой иска тест със специален вид електроди - праща.
И не е казано,че като са на една маса всички машини трябва да се направи един клип...може 3;4 - зависи колко машини ще са налични.Тоест за всяка машина представяне - под формата на клип.Така всичко ще е коректно и няма да има "засегнати".
koveslav - майстор
iivanov написа:
..... В другия форум се беше организирало нещо подобно , ама гадовете от/около Пловдив си затраяха и останалите го разбрахме пост фактум...
Хм...много поздрави от гадовете.Ма айде малко по-културно.Те други още тогава се жалваха,че не чули и не видяли,ама като поразровихме постовете назад се оказа,че когато се организира нещо всички си траят,а пък после се и жалват, че не били поканени.Много случайности станаха вече по отношение на тези "пропуснали","невидели" и "не чули",та изобщо не вярвам на случайността.... Сбирка имаше,беше в този форум,имаше заинтересовани участници и от други градове.Резултатите бяха мнооого интересни и най-вече неочаквани,имайки впредвид мненията и "предпочитанията" във форума.А някои реакции по отношение публикуването на резултатите се оказаха още по-интересни......Скара-бира нямаше :D
А с гадовете-по-внимателно!
Последна промяна от koveslav на пон мар 05, 2018 8:52 pm, променено общо 1 път.
tsenkov - специалист
Ми като ти трябва купи си . Не питай по форуми и т.н. За домашна работа и дребни не професионални занимания всички китайци стават.Като ми опря яйцето с първия попаднал ми китаец от селския магазин си свърших работа. Единственото за което съжалявам е че не си взех на Панайот машината ама яйцето... Останалото са знания и ръка.
Едно питане- как ще давате оценка на машините-в смисъл имате ли необходимите знания и опит за да ги оцените? Що то ако ги имахте нямаше да пишете тука.
fore - майстор
tsenkov написа:
Ми като ти трябва купи си . Не питай по форуми и т.н. За домашна работа и дребни не професионални занимания всички китайци стават.Като ми опря яйцето с първия попаднал ми китаец от селския магазин си свърших работа. Единственото за което съжалявам е че не си взех на Панайот машината ама яйцето... Останалото са знания и ръка.
Едно питане- как ще давате оценка на машините-в смисъл имате ли необходимите знания и опит за да ги оцените? Що то ако ги имахте нямаше да пишете тука.

Точно ! Аз за това и казвам че тук тия спорове не са инициирани от потребителите за потребителите, а са изцяло дело на търговци. Пишещи глупости.
И е вярно че оценката на даден апарат е доста субективна величина. За един може даден апарат да става и да върши работа, а за друг да е пълен боклук. Да не говориме че тук се намесват и различни технологии като Мосфет и ИГБТ, които също имат значение за тегло, мощност и още други работни парамери на дадена машина.

Другото което не ми харесва на търговците във форумите е че винаги се ползват с предимство. Ползвтелите им свалят звезди за да получат уж някаква отстъпка или по качествена машина и модераторите също ги имат за Гурота в областта....

Та и тука като се почне действително едно питане от уж интересуващи се от точно дадена машина и се пита дали е 50000000 ампера на втората тройка фази от АЕЦа и дали ще може и алумин да заварява без защитна среда, но в космоса при нулева гравитация и абсолютен вакуум и става страшно......... а другите били работели с пълни боклуци и направо теглели фазата от контакта и заварявали на късо. :prayer:

В подстанциите ги гледам поддръжката ползват едни малки Гизмита през рамо до към 80 - 120 А и не се оплакват, а пък често заваряват разни работи в ОРУто.
Virtex - майстор
Fore ако не те кефи темата просто подмини след като имаш електрожен. Генерираш само ненужен спам в темата, която и без това е претрупана не със съвети.

Не виждам какво толкова 'ревеш' против търговците, когато ти си правил какви ли не схеми в друг форум, за да продаваш. Вероятно и си наясно с "далаверите", та затова така недоволстваш.

По-назад попитах въпрос горе-долу по темата, за да знам към какво да се насоча, оттогава освен спам няма полезно мнение.

Преглътни факта, че главно питащите насочват въпросите към няколко конкретни модела, защото или предлагат цена или гаранция или нещо друго. Не може да недоволстваш, че никои не препоръчва райдер, защото ти имаш такъв, когато има по-добър. Направил съм си труда да чета назад в темата и там си има доста дискусии защо точно тези примери се обсъждат и с какво превъзхождат другите.

На мен примерно ми е интересно каква е разликата между хасковските AC/DC TIG, които са идентични на външен вид с тези на Драгозов, но са близо 400лв по-евтини, но надали ще получа отговор. Като видя "гаранция 1г" ми се отщява някак си, макар че цената 'блазни'. Но как да попитам, като има толкова жестоки страсти като се спомене дадено име.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: