• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
krasi92 - майстор
Ако фирмата е сериозна има отдел рекламации и няма да ти пратят монтажника дето я е монтирал през пръсти.При обръщането на дограмата махнати ли са дървените клинчета и навсякъде ли има достатъчно пяна.
zz_stefanov - майстор
miliad написа:
Ето ти една тема за четене щом искаш да се образоваш.
viewtopic.php?f=16&t=2909
Това с този модел панта е нормално положение. Ако имаш възможност разгледай отвън затворен прозорец и виж дали крилото е притиснато към гумата на касата по цялата периферия.
Тая тема много добре обяснява всичко, за мое съжаление я намерих късно, след като се научих сам да го правя, първо в къщи и после на работа ми минаха поне триста механизма през ръцете. Някой беше приел обекта без да са настроени, а и вече беше минала гаранцията :)
Здравейте отново. Изчетох, гледах, пробвах и ето какво открих. Смених лятно със зимно положение, обаче като сложа хартийка се вади по-лесно от предното положение. Хартийката всъщност се захапва силно около бравата, а отдолу се вади лесно, даже мога отвътре навън да я напъхам. Забелязах, че като прилепя прозореца /без да съм затягал с бравата/ долния край прилепва до касата, а горе не - остава луфт. Та въпроса ми е - с регулиране ще се оправи ли или е изкривяване и да си викам фирмата? И за да съм подготвен - понеже е на всички прозорци - поправимо ли е? Извинявайте за невежеството.
krasi92 - майстор
При гаранционна дограма се обърни към тези дето са ти продали и монтирали дограмата.
miliad - майстор
krasi92 написа:
При гаранционна дограма се обърни към тези дето са ти продали и монтирали дограмата.
И първо викни други за консултация, и да ти отворят очите. Тогава ще знаеш какво да изискваш от "твоя майстор".
И да се повторя, без детайлни снимки на прозореца отвътре и отвън, снимки на обкова със всичките му елементи, габаритни размери на прозореца, разни размери на крилото и касата необходими за преценка на монтажа и изработката не можем да дадем адекватен съвет.
А ти си мрънкай колкото искаш.
Викай ги тез дето са я монтирали да и направят реглаж и си готов!
  • 1
  • 2

Тема "ПВЦ дограма - "обръщане"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: