Здравейте предстои ми,ремонт на една стая,ще слагам фибран на външните стени на панелката.Но преди това,ще трябва да изтъркам със шкурка стария латекс.И тук възникна въпроса,ще мога ли ако си купя една приставка за пепел от камина на Raider,на която се монтира домашна прахосмукачка.Да дърпам пепелта от шпакловката и другите строителни прахоляци?Ако някой е изпробвал подобна комбинация,моля да сподели резултата.За съжаление,прахосмукачките които знам,че се справят за доста пари,и не знам дали си заслужават инвестицията?
- 1
- 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
reingar-x
- специалист
15 мнения в "Чистене на прах(пепел) от шпакловка?"
reingar-x
- специалист
При мен ситуацията е следната,преди 3г. свалих старата гипсова шпакловка до панела.И шпакловах наново с мрежа,но тогава не направих вътрешна изолация и сега бера плодовете на моята некомпетентност.Шпакловката е здрава,трябва само латекса който е на тефлонова основа,да се изтърка,за да хване по-добре лепилото.
lov
- майстор
Минаваш го с най едрата шкура на ръка. Номер 15-20 и то без да се задълбочаваш много. Колкото да се надере. лепиш с пяна и дюбелираш и забравяш. Не знам какъв е този латекс на тефлонова основа. То виждал съм но не съм пробвал да лепя върху такъв.Дори се съмнявам че не е нещо си освен рекламата.
Иначе на обикновен латекс ако е положен правилно по технология фибрана се къса но няма отлепване. Еле пък на нова и добре направена щпакловака както е при теб.
Иначе на обикновен латекс ако е положен правилно по технология фибрана се къса но няма отлепване. Еле пък на нова и добре направена щпакловака както е при теб.
reingar-x
- специалист
Латекса на тефлонова основа,стои като гумен,силиконов може да се мие и мокри да се търка без да го нараниш.За пяната да се лепи е късно,защото купих 5 торби лепило на баумит.Просто искам да имам нещо с което да мога,да смуча пепелта от шпакловката,с метлата не е голяма оферта.Това приспособление е към 40лв,ако може да върши работа и да ми пази прахосмукачката да не изгори,какво повече да се иска.
lov
- майстор
Че то с тия 5 торби цял апартамент ще налепиш. Отделно явно обичаш да ти е трудно. Ако не знаеш вица мога да ти го кажа.
Бий си главата. Нито ще ти стане по здраво нито по евтино. За труда, хамалогията и пепеляка дето ще отнесеш да не говорим. Ма то хората отдавна са казали_
--Луд умора няма.

Бий си главата. Нито ще ти стане по здраво нито по евтино. За труда, хамалогията и пепеляка дето ще отнесеш да не говорим. Ма то хората отдавна са казали_
--Луд умора няма.

- 1
- 2
Тема "Чистене на прах(пепел) от шпакловка?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература