Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Avas_co - майстор
Мислех да не се включвам вече тук, ама ...
Много е добре човек да си тества машината и както каза Панайот да усети, че е неговата.
Като взимах Драгозовата машина си я тествах на тротоара пред магазина в Пловдив, много смях, рано сутринта като му се изсипахме с едно приятелче на магазинера, горкия даже се закла с един нож за хляб докато се мъчеше да отвори кашона.
Последно Пансим ми изпрати машината да си я тествам и ако ми допада да му я платя, ако не да му я върна.
Предполагам, че надали това го прави за всеки, явно съм оставил добри впечатления.
agj - майстор
Chainsaw написа:
Другото,което искам да споделя е : Да,Драгозов има много хубава опция за тестване на място и не те ангажира да вземеш машина "X",но аджеба не всеки има възможност да ходи до София за един тест.Аз примерно съм доста далеч от София и за един тест не бих се разкарвал - това важи и за много други тук.
Искам да кажа,че нито лично,нито задочно познавам някой от тримата представляващи: Aig,Argo и Iza и съм нямал взимане даване с никой от тях.Тоест някой да не си направи поредната грешна оценка/преценка че съм пристрастен към някой.
Нищо подобно.

Межу другото прикачам файла отново,само че с допълнение и включени по-нисък ценови клас машини.
Файла ми "говори"че търсиш машина в ценови клас между 200 и 400лв.За такава машина и аз не бих се разкарвал до София за проба.Освен това в почти цялата страна ще се намерят читави производители ,дистрибутори ,представители и търговци които ще ти продадат добра машина за тия пари.Проба на машинката не лошо да се извърши ,като това може да стане и при някой мастен търговец или производител в района който живееш.Обикновено ако питащите не са наясно кой може да им продаде добра машина -задават следния въпрос:Искам да си купя електрожен до 400лв.,препоръчайте ми търговец или производител на заваръчна техника в еди кой си район на страната.... !Съответно ти се отговаря ,отиваш ,пробваш ..,купуваш или не купуваш!
Последна промяна от agj на чет мар 08, 2018 11:13 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
Virtex написа:
Да предупредя, че оттук нататък всяко заяждане или целенасочено спамене няма да се толерира в темата.

Част от мненията са преместени, скоро и последните страници може да прегледам.

Не разваляйте темата.
Би ли погледнал и тая тема : viewtopic.php?t=45514 струва ми се че и там доста спам за чистене...!
Virtex - майстор
Ще разгледам и макар да е стара тема ( там рядко може да се въведе ред адекватно ) ще видя какво може да се направи.

--------------

Това с пробването на уред на място е хубаво нещо. Но какво става ако пробващия е като мен - нищо да не разбира (засега само четене, скоро и практика) :-D Познати в тази сфера нямам, а и дори да имам не виждам как лесно може да се пробва примерно телоподаващо или TIG електрожен, доставен с куриер. Затова и разчитам на информацията от форума, която трудно ще бъде всеобхватна.
Chainsaw - напреднал
Колеги,
някой има ли закупена машина от изброените във файла по-назад ?
iivanov - майстор
Аз имам отскоро малката Иза . Пълен лаик съм по темата и тепърва се уча , но теста на машината я прави заварчик . Същият бе скептичен относно покупката ми , тъй като работи с маркови машини . Дори някои марки , например Кемпи , ги недолюбва . Та теста беше с рутилов електрод и някакъв базичен на Бьолер , като и с двата потенциометърът беше "разходен" наляво ,надясно . Заключението с половин уста , щото преди това много ми пили на главата , беше -"Машината работи много хубаво" и " Скалата на минимум свърши , а дъгата остана стабилна" . Недоумение породи само едно просвирване при ниските токове , но Панайот каза да работя смело . Консултирах се с друг съфорумник , който каза , че всъщност чувам импулсите , когато влязат в диапазона на чуваемост от човешкото ухо .
gogo7777 - майстор
iivanov написа:
Аз имам отскоро малката Иза.......
Откога и се канеше да я купиш :) .....престрашил си се накрая. =D>
iivanov - майстор
По принцип рядко инвестирам в машини , които няма да вадят пари . В случая начесах няколкогодишен мерак .
gogo7777 - майстор
iivanov написа:
По принцип рядко инвестирам в машини , които няма да вадят пари . В случая начесах няколкогодишен мерак .
Точка-левче......и те така :-D
iivanov - майстор
Абе вземах го да наплюя халката за катинара на гаражната врата . :-D

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: