Колегите ти писаха пиша ти го и аз и вероятно за последно котела може и да е добър и ефективен но ако гори газ всичко друго което при горенето заедно с димните газове отделя и пепел ще я трупа в хоризонталните тръби.Помисли пак и късмет ако го купиш и дано не сме били прави.
Четох някъде, че ако гори оптимално, няма да има дори пушек от комина, което означава, че няма и да се цапа толкова. Каквото и да е, няма да е като стария, надявам се. А и разчитам на Натурелата да го командва по-добре от фабричния контролер, с което да намаля неефективното горене до минимум. Обърнете внимание, че има топлообменник на димоотхода, като в склада на търговеца ми беше обяснено, че понижава температурата на изходящите газове с до 180 - 200 градуса. А аз си го бях превел от Руски, че понижава температурата, но на изхода излизат 180 градуса, което не било така. Но знам ли, колко му е да ме излъжат

Най-вероятно ще ми го доставят (ако се спазарим) до края на месеца и тук е мястото да питам - има ли някой от Вас майстори, на когото да разчитам да погледне сегашната ми система и да я преправи във възможно най-ефективна нова? Обръщам се по специално към г-н Ганев и ФилмаТопло, но просто за тях се сещам сега, знам, че сте повече. Намирам се в Троян. Нещо не мога да се доверя на тукашните специалисти. Ще си платя естествено! Ако някой минава покрай мен, в края на месеца, моля звънкайте на лично. А какво ми се иска да направим. Искам да отделя бойлера на отделен кръг, в момента е свързан, като радиатор, но с термовентил и ел. задвижка, който се командва от диф. термостат. Предполагам, че тези чаркалаци, ще ми станат излишни, след като сложим помпа и контролер Натурела. Нямам почти никакви познания по темата, а само от това, което чета от тук. За сега плана ми беше, да си викна един приятел водопроводчик, да снимам и да пиша тук и да викаме неволята, но.... каква ли ще я свършим, не се знае. Благодаря на всички отзовали се!