• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 180
Всичко за дърводелството
Фитилчо - майстор
Аболютно нищо не сравнявам ! Нито искам да кажа- глейте къв космически кораб си купих, вие сте глупави, че бачкате със боклуци..... нищо подобно ! Напротив казвам точно обратното!
при два еднакви циркуляра единия с каретка, другия без- ще взема по евтиния с 3-400 лева дето няма каретка !
Парите за каретка странична са:
1. Хвърлени на вятъра(щото майтър след-а прай абсолютно същото, да не кажа и повече)
2. Само че ми стърчат тия тръби и таа каретка да се удрям в тях ,щото искам да ми е вграден циркуляра в маса

Тва при условие както Маврутчо отбеляза, че бачкаш и бичиш масив !
Ако ше бачкам педече и ше разкроявам тоя боклук, вече каретката върши работа ама на каретка 50 сантиметра как ще сложиш плоскост пдч 2 метра, акъла не ми го побира
cvetomir_77 - специалист
пишман_майстор написа:
Ех ей този шкаф много ми фана оче да го вкарам в работилницата , колко нещо ще побере , голям, неръждаем, чекмеджета с плъзгачи , ма пусти разходи и данъци дет имам да плащам тия дни...https://www.olx.bg/ad/inoksov-shkaf-rab ... 7cbJb.html
Обявата е написана много неправилно! Хем е от НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА, хем НЯМА РЪЖДА!
При положение, че е бил хладилен мисля, че няма да ти допадне, като го видиш отвътре. Жалко, че няма снимки (вътре).
PIP - майстор
Фитилчо написа:
Аболютно нищо не сравнявам ! Нито искам да кажа- глейте къв космически кораб си купих, вие сте глупави, че бачкате със боклуци..... нищо подобно ! Напротив казвам точно обратното!
при два еднакви циркуляра единия с каретка, другия без- ще взема по евтиния с 3-400 лева дето няма каретка !
Парите за каретка странична са:
1. Хвърлени на вятъра(щото майтър след-а прай абсолютно същото, да не кажа и повече)
2. Само че ми стърчат тия тръби и таа каретка да се удрям в тях ,щото искам да ми е вграден циркуляра в маса

Тва при условие както Маврутчо отбеляза, че бачкаш и бичиш масив !
Ако ше бачкам педече и ше разкроявам тоя боклук, вече каретката върши работа ама на каретка 50 сантиметра как ще сложиш плоскост пдч 2 метра, акъла не ми го побира
Въобще не става дума за пдч, а за лекота и ефективност при окрайчване на врати, прозорци, плотове (от масив), изправяне до прав ъгъл и работа с дълги, тежки и неудобни за един човек елементи.
Фитилчо - майстор
Това се прави с Фестул-а и линеала му ! ше премятам вратъи по циркуляра :?:

Вие си знаете, щом ви кефи ползвайте си ги
PIP - майстор
Точно него ползвам с 3м и два 1.4м линеала докато събирам стотинки да се мъча с каретка :-D
bulhomes2 - майстор
Интересни разсъждения. Приеми ме за тъп, щото не зная какво е слайдинг маса! Българска дума "слайдинг" не съществува. Предполагам, не само за мен ще е интересно каква е разликата между твоята "слайдинг маса" и каретката.
Педечето наистина не е за дърводелци. Те са мебелисти и се сърдят, като ги наречеш "дърводелци"
Това, че нещо, което в производството се реже на каретка, а ти си решил, че с линеала ти е по-добре си е лично твой избор. Джими Диреста работи така - малките перпендикуляри реже на пендула, а големи с линеал. Но едва ли, щото му е много хубаво, а щото работилничката му е малка.
Около мен има поне 20-30 мебелни фирми. Всички работят и с ПДЧ и с MDF и с масив. И ги работят доста преди тебе, повярвай ми! Представям си как ги убеждаваш че
Фитилчо написа:
Според мен каретката е доста безмислено нещо на циркуляр!
и че е по-добре да си купят големи пендули и линеали.
Фитилчо - майстор
Нямам никакво намерение да спорим. Аз изказах моята гледна точка, като това се базира на това, че имам 5 циркуляра вкъщи. 3 са без каретка а два са със, като големия е и със НАДЪЛЖНА плъзгаща маса. оначи маса, която се плъзга успоредно на диска. Самата тя е дълга 1600 а хода и е 3200 . Тоест, един ян от дъб го захващам и го окрайчвам от едната страна на плъзгащата маса (добре де, изключение правят онея по 5 метра :lol: ) и след това следващата страна я правя на линеала успоредна на първата. После минава през абрихт и след това щрайх... и вече имаме дъска с успоредни равнини в двете сечения...

Добре питам те така: Какво може каретката, което не го може майтър след-а ? :razz:
Изключваме плочи широки повече от 700 мм, които не влизат в широчината на майтър след-а :wink:

Имам също и такова
Изображение

Хода му е 345 мм напред на 90 градуса...
Какво не мога да направя, което го може каретката???
cvetomir_77 - специалист
Аз мисля, че проблема е в гледната точка

Изображение
Lisko - майстор
Всичко можеш да направиш, никой не спори за това.
PIP - майстор
Фитилчо написа:
Нямам никакво намерение да спорим. Аз изказах моята гледна точка, като това се базира на това, че имам 5 циркуляра вкъщи. 3 са без каретка а два са със, като големия е и със НАДЪЛЖНА плъзгаща маса. оначи маса, която се плъзга успоредно на диска. Самата тя е дълга 1600 а хода и е 3200 . Тоест, един ян от дъб го захващам и го окрайчвам от едната страна на плъзгащата маса (добре де, изключение правят онея по 5 метра :lol: ) и след това следващата страна я правя на линеала успоредна на първата. После минава през абрихт и след това щрайх... и вече имаме дъска с успоредни равнини в двете сечения...

Добре питам те така: Какво може каретката, което не го може майтър след-а ? :razz:
Изключваме плочи широки повече от 700 мм, които не влизат в широчината на майтър след-а :wink:

Имам също и такова
Изображение

Хода му е 345 мм напред на 90 градуса...
Какво не мога да направя, което го може каретката???
Човек и десет циркуляра да имаш е ясно, че не ги ползваш иначе един добър щеше да ти е достатъчен и най-вече нямаше да пишеш подобни небивалици. За твоите нужди една пендулата ти стига.
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: