• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 180
Всичко за дърводелството
bulhomes2 - майстор
Не ми отговори на въпроса. Каква е разликата между каретка и "слайдинг маса"? Напомням, че твърдиш, че
Фитилчо написа:
Глей са приятел, като научиш каква е разликата ... съм насреща....
Това , че не си виждал слайдинг маса надлъжна това вече е друг проблем
Явно не съм виждал такава маса, което било проблем. Сега е момента да изпъкнеш. Давай, осветли ни!
Фитилчо - майстор
Ок, разбрано...
Качвайте си прозорци,врати, кораби ако трябва по циркулярите, совалки, самолети си качете, некой джъмбо джет примерно .... или самолетоносач .

Вие може да работите индустриално по 8 часа на ден, но аз съм работил с ПОВЕЧЕ МАШИНИ от вас и мога да преценя по добре.
За мен темата е затворена, няма какво да добавя повече. Изразил съм личното ми мнение базирано на опита с няколко циркуляра.Не задължавам никого да е съгласен с него.
Освен това фактът,че работиш 8 часа в индустриална среда не те прави непременно по-голям дърводелец.
PIP - майстор
Не работя в индустриална среда и нямам претенции за голям дърводелец. Нямаше и да отговарям на мнението ти, ако беше написал, че за теб и за това за което ползваш циркуляра най-често каретката е ненужна и заема много място. Но ти направо я отричаш като полезна, което е абсурдно. А и винаги може да се свали, ако не се ползва често. Моята работилница най-вероятно е доста по-малка от твоята и размера на каретката за мен е по-голям проблем, но тя и надлъжната маса са причината да искам да циркуляр, единствено цената на това на което съм се спрял ме спира за сега.
Илчо Илиев - майстор
Фитилчо написа:
Ок, разбрано...
Качвайте си прозорци,врати, кораби ако трябва по циркулярите, совалки, самолети си качете, некой джъмбо джет примерно .... или самолетоносач .

Вие може да работите индустриално по 8 часа на ден, но аз съм работил с ПОВЕЧЕ МАШИНИ от вас и мога да преценя по добре.
Еххх, Колега, не бива така, с рогата, може да си най-великия майстор, но това не ти дава основание да обиждаш останалите,а и не знаеш кой е срещу теб, всеки майстор си намира майстора...
И аз съм поработил индустриално по 8 ч на ден и вярвай на доста машини,като една от тях беше точно такава-
Прикачен файл:
131505857_3_585x461_formatno-razkroyvasch-tsirkulyar-3200-mm-perfekten-200-mashini-na-sklad-val-mashini-promishleno-oborudvane.jpg
131505857_3_585x461_formatno-razkroyvasch-tsirkulyar-3200-mm-perfekten-200-mashini-na-sklad-val-mashini-promishleno-oborudvane.jpg (56.28 KиБ) Видяна 1261 пъти
Няма да коментирам изказванията ти и сравненията които правиш, всеки си има негова истина, бъди здрав и работи, но не обиждай останалите, може да се окаже,че не всичко знаеш и можеш, тук сме се събрали да си помагаме в нужда...
mavryt4o - майстор
Каквото и да си говорим от хубавото никой не бяга и ако нямахме ограничения като :свободно място,пари и тн. всеки би избрал каретката. Фитилчо ,не принизявай работещите с пдч може и на тях да не им допада но си хранят семейството...
kendal - специалист
Илчо Илиев това е една прекрасна машина,Алтендор Ф45,имал съм щастието да работя на такава,за съжаление не беше моя,само цената ме спря да придобия такава,минах на доста по евтино китайско копие,за моя радост се представя много добре,а съфорумеца Фитилчо искаше да каже че тези малките каретки от типа на пет операционките са нефункционални,и заемат място,кофтито е че много остро ги отхвърля,може би е по млад от нас и не е работил занаята в зората на демокрацията когато машини не се предлагаха и бяха безумно скъпи,да притежаваш,такова нещо беше голямо постижение,поне аз така ги виждам нещата,сега на фона от такова предлагане на техника по разни сайтове наши и чужди ставаме много капризни и разбиращи,а това кой е по голям майстор мисля че не е това темата има една друга тема за целта,там основно се подвизава Маврудчо съдейки по това той е най големия майстор тук,предвид че редовно показа работата си.Наздраве.
Илчо Илиев - майстор
kendal написа:
Илчо Илиев това е една прекрасна машина,Алтендор Ф45,имал съм щастието да работя
Така е Приятелю, макар този модел да не е със всички възможни екстри, си е голяма работа и с огромни възможности, не само като габарити...
Вярно е,че е доста парици,а и заема доста място,но и аз ако имах възможност и работа, бих си взел без да мисля...
Относно каретката на 5 операционна, и на такова работих последно, тя има "екстра" да се сваля и става за секунди,а гредичката е добре прибрана и изобщо не пречи,но предполагам,че колегата нямаше в предвид за такава машина,а за някой по-голям циркуляр, на старата работа бяха взели такъв кютюк и е наистина кофти...
Циркуляр с маса е решение и основно го ползват работещите с ПДЧ, но съвсем не е толкова универсален вариант колкото например Алтендорфа,но.....всеки сам решава с какво да работи..
Фитилчо - майстор
Алтендорф-а е нещо страшно ! :shock:
И да, точно това, което Кендал е казал имах предвид :-D

Наздраве на всички :drinkers:
bulhomes2 - майстор
Ами да го беше казал.
themask - специалист
Фитилчо написа:
Алтендорф-а е нещо страшно ! :shock:
И да, точно това, което Кендал е казал имах предвид :-D

Наздраве на всички :drinkers:
Не се обяснявай, ами отивай да правиш циркулярите! :lol:
Наздраве!
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: